Η αξιοποίηση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών είναι ίσως το πιο σημαντικό εργαλείο στα χέρια του Δήμου, ώστε να μπορέσει να βελτιώσει την εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών, να στηρίξει με ειδικές υπηρεσίες και εφαρμογές την επιχειρηματικότητα και να επιταχύνει την τοπική ανάπτυξη.

 

Ο Δήμος Καβάλας παρουσιάζει σημαντική υστέρηση σε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και δίκτυα υψηλής σύνδεσης και δεν παρέχει ουσιαστικά ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους για τους πολίτες και τους επισκέπτες.

 

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει το πρόγραμμα WiFi4Europe που προκηρύσσει η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία “Κοινωνία Gigabit 2025”, το οποίο απευθύνεται σε Δήμους και αφορά στην ανάπτυξη δικτύων ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο σε πολυσύχναστους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους (πλατείες, πάρκα, δρόμους κ.α.). Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και να διαρκέσει μέχρι το 2020, καλύπτοντας δαπάνες εξοπλισμού και εγκατάστασης.

 

Η διοίκηση του Δήμου είναι ανάγκη να προετοιμαστεί έγκαιρα, γιατί οι υποβολές θα γίνουν ηλεκτρονικά, ο ανταγωνισμός θα είναι σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο και υπάρχει περίπτωση οι πόροι να εξαντληθούν πολύ γρήγορα.

 

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ 

Ο Επικεφαλής

 

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος