Εξαντλήθηκε η υπομονή γονέων και παιδιών στα Λιμενάρια της Θάσου αφού η απουσία Τμήματος Ένταξης στο Γυμνάσιο αναγκάζει τους μαθητές σε υποχρεωτική καθημερινή μετακίνηση 90 χιλιομέτρων. Οι γονείς έθεσαν το θέμα στο Συνήγορο του Παιδιού και μέσω αυτού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και ο δήμαρχος Θάσου ο οποίος υπέβαλε σχετικό αίτημα στον υφυπουργό Παιδείας που επισκέφθηκε πρόσφατα το νησί.

 

Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ παρέλαβε από τους γονείς φάκελο με έγγραφα και αναλυτική ενημέρωση για το θέμα. Με βάση αυτά, έδωσε σχετικό αίτημα στον υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, ο οποίος επισκέφθηκε τη Θάσο προ ημερών για να εγκαινιάσει το ΕΠΑΛ στην Καλλιράχη. Ο υφυπουργός δεσμεύθηκε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την ικανοποίηση του αιτήματος.

 

Ενώ ο Δήμος Θάσου ενημερώθηκε μόλις πριν από ένα περίπου μήνα, το αίτημα των γονιών προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις για Τμήμα Ένταξης στα Λιμενάρια δεν είναι καινούριο. Έχουν αρχίσει τις ενέργειές τους το 2012 και για πέντε ολόκληρα χρόνια προσκόμιζαν σχετικά έγγραφα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς να έχει προχωρήσει καθόλου η υπόθεσή τους. Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο Συνήγορος του Παιδιού έστειλε σχετικό ερώτημα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ζητώντας εξηγήσεις.

 

Σε επιστολή τους προς το KavalaNews.GR ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυνασίου Λιμεναρίων Θάσου αναφέρει τα εξής:

 

«Ο σύλλογός μας έχει στείλει επιστολή στον Συνήγορο του Παιδιού στις 27/12/17 με όλα τα σχετικά έγγραφα που έχει προσκομίσει το σχολείο μας από το 2012 εως το 2016 στην Δευτεροβάθμια Καβάλας για την δημιουργία τμήματος ένταξης (υπόθεση 238839).

Ο Συνήγορος του Παιδιού έστειλε επιστολή στην Δευτεροβάθμια Καβάλας στις 29/01/18 όπου ζητάει να πάρει απάντηση γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει δημιουργηθεί Τμήμα Ένταξης στο σχολείο μας, τι άποψη έχουν επί του θέματος, σε τι ενέργειες έχουν προβεί ή προτίθενται να προβούν, επίσης να τους αποσταλούν σχετικά έγγραφα ή άλλα στοιχεία για να κατανοήσουν καλύτερα το θέμα.

Εμείς σαν Σύλλογος μιλήσαμε κατ ιδίαν με τον κ. Βαγενά, διευθυντή της Δευτεροβάμιας Καβάλας, και μας υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να δημιουργηθεί το Τμήμα Ένταξης.

Οκτώ (8) παιδιά με απόφαση ΚΕΔΔΥ χρειάζονται το τμήμα ένταξης αυτή τη στιγμή.

Κάποια από αυτά τα παιδιά μετακινούνται καθημερινά 90χλμ ώστε να έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση.

 

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λιμεναρίων Θάσου

Η πρόεδρος

Δήμητρα Χρυσοπούλου»