O Δήμος Παγγαίου μαζί με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Παρ. Αν. Μακεδονίας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Τμήμα Αν. Μακεδονίας, διοργανώνουν ενημερωτική εσπερίδα για την «Ανάρτηση των Δασικών Χαρτών στο υπόλοιπο του Δήμου Παγγαίου και τη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων επ’ αυτών». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Φρίξου Παπαχρηστίδη στην Ελευθερούπολη, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00 το απόγευμα σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

18:00-18:15   Προσέλευση συμμετεχόντων

18:15-18:30   Χαιρετισμοί

18:30–18:50   «Εννοιολογική προσέγγιση του Δάσους και της Δασικής έκτασης στο πεδίο κατάρτισης των Δασικών Χαρτών», Διαμαντής Σταγγίδης, Δασολόγος, Προϊστάμενος τμήματος δασικών χαρτογραφήσεων της Δ/νσης Δασών Καβάλας, εισηγητής Παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου.

18:50–19:10   «Διευκρινίσεις-παρεμβάσεις στη διαδικασία των Δασικών Χαρτών-Προβλήματα που εντοπίζονται ανά περιοχή», Μιχάλης Αποστολίδης, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχ/κός, Πρόεδρος Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Νομού Καβάλας, εισηγητής Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

19:10–20:00  Ερωτήσεις – Συζήτηση

 

Η εκπόνηση των δασικών χαρτών στον Ν. Καβάλας είναι ένα δημόσιο έργο το οποίο ξεκίνησε η ΕΚΧΑ αναθέτοντας το 15% του νομού Καβάλας σε ιδιώτες μελετητές. Μετά από μακρόχρονες καθυστερήσεις και αλλεπάλληλες αλλαγές των νόμων, οι χάρτες αυτοί που παρέμεναν στα συρτάρια, αναμορφώθηκαν εκ βάθρων και αναρτήθηκαν από την Δ/νση Δασών του Nομού.

Η υλοποίηση του υπόλοιπου 85% ανατέθηκε μετά από αίτημά της, στην Δ/νση Δασών του Νομού και θα ολοκληρωθεί αποκλειστικά με την εργασία των υπαλλήλων του δημοσίου, εξοικονομώντας έτσι δημόσιο χρήμα, στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε.

Καλούμε λοιπόν κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη και εμπλεκόμενο επιστήμονα να παραβρεθεί στην εκδήλωση ώστε να ενημερωθεί για την πρόσφατη ανάρτηση των δασικών χαρτών στο υπόλοιπο του Δήμου Παγγαίου και για την διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων επ’ αυτών. Είσοδος ελεύθερη.