

Στο Δημαρχείο Νέστου συνεδρίασε την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καβάλας. Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης και εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Δήμου. Επιπλέον συζητήθηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της περιοχής.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου κ. Σάββας Αργυράκης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρυσούπολης κα Κατερίνα Νούση, εκπρόσωπος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.
Ο δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο και τους παραγωγικούς του κλάδους, δίνοντας έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, στις ανάγκες ενίσχυσης των υποδομών και στη σημασία της συνεργασίας όλων των θεσμικών φορέων για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.
Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε μια εκτενή ενημέρωση για τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή του Δήμου Νέστου, καθώς και για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δίνοντας έμφαση τόσο στις υποδομές όσο και στις αναπτυξιακές δράσεις που υλοποιούνται ή δρομολογούνται, με στόχο τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου Σάββας Αργυράκης, αναφέρθηκε τόσο στις αγροτικές κινητοποιήσεις όσο και στα σοβαρά προβλήματα που τις προκαλούν. Σε κοινή γραμμή με τον δήμαρχο Νέστου, υπογράμμισε το ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και ειδικότερα του φράγματος του Θησαυρού. Όπως τόνισε, στο παρελθόν από το φράγμα διοχετεύονταν περίπου 185 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού για άρδευση, ποσότητα που εξυπηρετούσε τις ανάγκες του αγροτικού κόσμου της περιοχής. Σήμερα, μεγάλο μέρος του νερού χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενέργειας, με αποτέλεσμα η διαθέσιμη ποσότητα για άρδευση να είναι μειωμένη, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους αγρότες και εντείνει τη δυσαρέσκεια και τις διαμαρτυρίες τους, σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα διαχρονικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας.
Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρυσούπολης κα Κατερίνα Νούση ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τοπικό εμπόριο, επισημαίνοντας την ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ εκπρόσωποι φορέων και του αλιευτικού τομέα κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις και προβληματισμούς.
Το Επιμελητήριο Καβάλας επανέλαβε τη σταθερή του θέση υπέρ της ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, της στήριξης των επαγγελματιών, των αγροτών και των επιχειρήσεων, καθώς και της ανάληψης πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων μέσα από συνεργασίες και τεκμηριωμένες προτάσεις προς την Πολιτεία.
Στο τέλος της συνεδρίασης, το διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε σε αποφάσεις οργανωτικού και οικονομικού χαρακτήρα.
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν αλλαγές στο οργανόγραμμα του Επιμελητηρίου Καβάλας, με τη δημιουργία τριών νέων γραφείων, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των μελών του.
Παράλληλα, αποφασίστηκε η χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε φορείς, στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης δράσεων που προάγουν την ανάπτυξη, τη συνεργασία και την κοινωνική συνοχή στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

