Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12/6/2016 στη Θάσο η Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ Καβάλας σε χώρο του ξενοδοχείου ΑΙΘΡΙΑ του Λιμένα.

 

Η στόχευση της εκδήλωσης συνδυάστηκε με την ανάγκη να αποκεντρωθούν οι  κομματικές εκδηλώσεις και να «απλωθούν» σε όλο το Περιφερειακό Διαμέρισμα Καβάλας.

 

Στην εκδήλωση τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εκπροσώπησε ο βουλευτής  Δράμας κ. Κυριαζίδης               Κων/νος, τομεάρχης Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Καβάλας κ. Χαράλαμπο Δράκο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Θάσου  κ. Δημήτριο Μανίτσα πραγματοποίησαν επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες.

 

Επισκέφθηκαν το Λιμενικό Σταθμό, όπου διαπιστώθηκε η έκδηλη αγωνία των υπηρετούντων Λιμενικών ν΄ ανταποκριθούν στο καθήκον τους, με το τεράστιο έλλειμμα ανθρώπινου δυναμικού που παρατηρείται (προβλεπόμενη οργανική δύναμη 25, με υπάρχουσα 14 άτομα).

 

Δυστυχώς η ίδια, αρνητική κατάσταση επικρατεί και στον Πυροσβεστικό Σταθμό και το Αστυνομικό Τμήμα, όπου υφίσταται ο μισός από τον προβλεπόμενο  αριθμός στελεχών.

Στον Πυροσβεστικό Σταθμό αρνητική αίσθηση προκαλεί το γεγονός της έκθεσης  των πυροσβεστικών ηλεκτρονικών μέσων, οχημάτων κλπ. στο περιβάλλον αλλά επίσης και η έλλειψη συνεργείου καθαριότητας .

 

Τα θέματα που απασχόλησαν τα παρευρεθέντα στη συνέλευση μέλη(κυρίως από τις ΔΗΜΤΟ Θάσου και Νέστου)  της ΝΟ.Σ. ήταν η οι νέες συνθήκες που αναφέρονται στην αύξηση του ΦΠΑ στη Θάσο και η απώλεια της «νησιωτικότητας», αλλά και οργανωτικά θέματα που αναφέρονται στην επιβαλλόμενη και αναμενόμενη από τις εργασίες του συνεδρίου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ οργανωτική αναμόρφωση της περιφερειακής οργάνωσης του κόμματος.

 

Η ανταλλαγή απόψεων υπήρξε και πλούσια και ουσιαστική.

 

Για τη ΝΟΔΕ Καβάλας

Ο Πρόεδρος

Δράκος Ι. Χαράλαμπος