Συνάδελφοι,

Ο αγώνας των συναδέλφων μας εργολαβικών συμπληρώνει 10 μέρες

 αγωνιστικών κινητοποιήσεων, αρνούμενοι να δεχτούν να υπογράψουν νέα σύμβαση-λαιμητόμο που μειώνει τους μισθούς τους έως και 50%. Οι συνάδελφοί μας σαν μια γροθιά διεκδικούν το δικαίωμα στην δουλειά με αξιοπρεπείς όρους.

Μετά από 10 μέρες αγώνα, το ΔΣ του σωματείου μας εδέησε να συνεδριάσει την Δευτέρα 9 Φλεβάρη. Η απόφασή που πήρε; «να μην προχωρήσει σε καμία μορφή κινητοποίησης - συμπαράστασης» και να περιμένει τις διάφορες συσκέψεις που ΘΑ γίνουν, ευελπιστώντας να βρεθεί με αυτό τον τρόπο «λύση» στο δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας. Απόφαση που θα την ζήλευε ακόμα και η εργοδοσία της εταιρίας.

Αυτή η απαράδεκτη απόφαση του ΔΣ κινείται στην ίδια στάση που κρατάει εδώ και χρόνια ο εργοδοτικός συνδικαλισμός.

  • Καλλιεργεί την ταξική συνεργασία δηλαδή ότι εργοδοσία και εργαζόμενοι έχουν κοινά συμφέροντα.
  • Τηρεί στάση αναμονής και συμβιβασμού
  • Αναθέτει την «επίλυση» των προβλημάτων σε διάφορες συσκέψεις με φορείς, μακριά από τους εργαζόμενους.
  • Υιοθετεί αιτήματα της εργοδοσίας όπως είναι αυτό του φόρου του φυσικού αερίου.

Είναι επικίνδυνοι,  για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι υπηρετούν τα συμφέροντα της εργοδοσίας και όχι των εργαζομένων. Πρέπει να τους γυρίσουμε την πλάτη

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του ΔΣ

Συνάδελφοι,

Η εργοδοσία κλιμακώνει την επίθεσή της, μετά τους εργολαβικούς έρχεται η σειρά των μονίμων. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, μετά θα είναι πολύ αργά.

Μοναδική απάντηση είναι οι εργαζόμενοι του εργοστασίου, μόνιμοι και εργολαβικοί, σαν μια γροθιά να διεκδικήσουμε αιτήματα που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

  • Καμία απόλυση – άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργολαβικών
  • Υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας για όλες τις ειδικότητες. Καμία μείωση αποδοχών στους εργολαβικούς (επίδομα γάμου, ειδικοτήτων κλπ.).
  • Τώρα να γίνουν προσλήψεις από μόνιμο προσωπικό έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν.
  • Η πλήρης στελέχωση όλων των θέσεων αποκτά επείγουσα προτεραιότητα και για την εξασφάλιση των όρων  υγιεινής και ασφάλειας μαζί με τα σύγχρονα και ασφαλή μηχανήματα, εξοπλισμό, ανταλλακτικά, συντήρηση που απαιτούνται.  
  • Πληρωμές στην ώρα τους, χωρίς καθυστερήσεις, με συγκεκριμένη ημερομηνία των προκαταβολών και της εξόφλησης, για μόνιμους και εργολαβικούς, είναι λεφτά δουλεμένα.
  • Άμεσα να καταβληθούν οποιεσδήποτε εισφορές χρωστάει η Διοίκηση της Εταιρίας προς τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, να λυθεί το ζήτημα του ασφαλιστικού οργανισμού, με πλήρη ενημέρωση για την πορεία του.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ

 

ΔΥΝΑΜΕΙΣ του Π.Α.ΜΕ. στα                     

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ