Το βραβείο της Εξέχουσας Ενεργειακής Εταιρείας (Outstanding Energy Company) απένειμε στην Energean Oil & Gas, το Greek Energy Forum (GEF), το ανεξάρτητο think tank για τον τομέα της ενέργειας.

 

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Cass Business School της βρετανικής πρωτεύουσας, στο πλαίσιο της πρώτης Ετήσιας Εκδήλωσης Απονομής Βραβείων από το GEF. Η Energean Oil & Gas βραβεύθηκε για τη δέσμευσή της στην πραγματοποίηση επενδύσεων στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων καθώς και για την ηγετική της παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

 

To βραβείο παρέδωσε στην Energean ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο κ. Ευριπίδης Ευρυβιάδης. Εκ μέρους της Energean, το βραβείο παρέλαβε ο Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου κ. Πάνος Μπένος, ο οποίος και δήλωσε τα εξής: «Η Energean έχει επενδύσει με συνέπεια από το 2008 στον τομέα του upstream περισσότερα από 300 εκατ. δολάρια, επιτυγχάνοντας να αναβιώσει την παραγωγή του Πρίνου, να διασφαλίσει τη λειτουργία των μοναδικών πετρελαιοπαραγωγών εγκαταστάσεων της χώρας αλλά και να δημιουργήσει πάνω από 140 νέες θέσεις εργασίας, ανεβάζοντας στους 400 τους απασχολούμενους σήμερα στον κλάδο. Η εταιρεία δεσμεύεται να συνεχίσει να δημιουργεί απασχόληση, τεχνογνωσία και εισόδημα για τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική οικονομία μέσω τόσο της υλοποίησης του νέου επενδυτικού προγράμματος στον Πρίνο, το οποίο έχει ως στόχο να αυξήσει στις 10.000 βαρέλια την ημερήσια παραγωγή, όσο και της ανάπτυξης του τομέα στις νέες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας καθώς και στην Αίγυπτο, την Αδριατική και της ΝΑ. Μεσόγειο. Οδηγό στην προσπάθειά μας θα εξακολουθήσει να αποτελεί το επιτυχημένο μοντέλο του Πρίνου που θέλει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου να συνυπάρχει αρμονικά και μέσα σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας με την αυξανόμενη τουριστική δραστηριότητα στον Κόλπο της Καβάλας και την Θάσο και με το ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς περιβάλλον του Δέλτα του Νέστου και των γειτονικών περιοχών».

 

Το Greek Energy Forum αποτελεί ένα διεθνές ενεργειακό think tank που ιδρύθηκε από Έλληνες επαγγελματίες της Ενέργειας στο Λονδίνο το 2013 και το οποίο σήμερα διαθέτει 6 διεθνή παραρτήματα (Λονδίνο, Βρυξέλλες, Αθήνα, Λευκωσία, Ντουμπάι, Ουάσινγκτον). Διαθέτει ένα διεθνές δίκτυο περίπου 10.000 επαγγελματιών ανά τον κόσμο, τους οποίους ενώνει το ενδιαφέρον για τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.