Ένα εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο άλλαξε το πρωί της Πέμπτης την εικόνα του λιμανιού της Καβάλας. Το Silver Wind είναι το τρίτο κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε από την αρχή του έτους στην πόλη κι ένα από τα περίπου 20 που αναμένονται φέτος.

 

Το συγκεκριμένο πλοίο (μήκος πάνω από 150 μέτρα, πλάτος 21 μέτρα) με σημαία από τις Μπαχάμες, ήρθε για πρώτη φορά στην Καβάλα. Θεωρείται από τα πολυτελέστερα στην κατηγορία του και διαθέτει αποκλειστικά και μόνο σουίτες (με μέγιστη χωρητικότητα 220-250 άτομα). 

 

Έφτασε από την Θεσσαλονίκη στην Καβάλα στις 8 το πρωί, έμεινε για λίγες ώρες στο λιμάνι και απέπλευσε για τη συνέχεια του ταξιδιού του, με επόμενο σταθμό την Κωνσταντινούπολη.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

 

 

 

Στο πλοίο επιβαίνουν περίπου 120 Άγγλοι και Αμερικανοί τουρίστες (+220 άτομα πλήρωμα!) τους οποίους υποδέχθηκαν στο λιμάνι εκπρόσωποι της δημοτικής επιχείρησης «Δημωφέλεια». Στους τουρίστες κεράστηκαν κουραμπιέδες και δόθηκαν χάρτες της Καβάλας.

 

Σε γκρουπ έγινε η ξενάγησή τους στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και τα αξιοθέατα εντός πόλης.

 

Άλλο ένα κρουαζιερόπλοιο αναμένεται αυτή την εβδομάδα στην Καβάλα. Πρόκειται για το «Aegean Odyssey» το οποίο θα καταπλεύσει στο λιμάνι το ερχόμενο Σάββατο.