φωτογραφία: Πρωινός Τύπος

 

Το Επιμελητήριο Δράμας μετά από τα επαναλαμβανόμενα γεγονότα βίας με τραυματισμούς στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην ΒΙ.ΠΕ Δράμας, εκφράζει την έντονη ανησυχία του εξαιτίας της επικινδυνότητας και της οξυμένης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

 

Επισημαίνουμε ότι η ΒΙ.ΠΕ Δράμας είναι χώρος εγκατεστημένων επιχειρήσεων με εργαζομένους και τέτοια γεγονότα προκαλούν έντονο προβληματισμό και ανασφάλεια σε όλους μας. Η διατήρηση της ειρήνης και της εύρυθμης λειτουργίας της ΒΙ.ΠΕ είναι υποχρέωση όλων μας. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα έχουμε τέτοιου είδους φαινόμενα το επόμενο διάστημα, αλλά δυστυχώς οι μέχρι τώρα εξελίξεις μας δημιουργούν αμφιβολίες. 

 

Ο συγκεκριμένος χώρος φιλοξενίας εξελίσσεται σε ένα ιδιότυπο «γκέτο».  Οι τοπικοί φορείς και πολίτες έχουν προσφέρει τα μέγιστα, όπως και η Ελληνική Αστυνομία, αλλά δυστυχώς αυτό δεν επαρκεί.  Το επίσημο κράτος και η κυβέρνηση να αναλάβουν άμεσα τις υποχρεώσεις που τους αναλογούν και τις ευθύνες τους.

 

Καλούμε επίσης τα αρμόδια Υπουργεία να πάρουν άμεσα αποφάσεις και να προβούν σε ενέργειες ώστε να ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, διότι το κόστος για χιλιάδες επιχειρήσεις και μεταφορικές εταιρείες είναι δυσβάσταχτο.

 

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούμε την γρήγορη αντιμετώπιση όλων αυτών των φαινομένων διότι οδηγούμαστε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. 

                                                        

Στέφανος Γεωργιάδης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας