Την πρώτη προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου ετοιμάζει η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε μια προσπάθεια να φέρει πιο κοντά τους φοιτητές με τους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Κώστα Αντωνιάδη (φωτό), η πρώτη προσομοίωση θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή το διάστημα από 27 έως 29 Μαΐου.

 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργου Παυλίδη που έχει την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ) και τελεί υπό την αιγίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

 

Η Προσομοίωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας στην πόλη της Κομοτηνής.

Ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε, και να δημιουργούμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας».

 

Όπως είπε, η διοργάνωση αυτή απευθύνεται σε φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς), ανεξαρτήτως πεδίου σπουδών. Σκοπός της είναι η εξοικείωση των νέων με την οργάνωση και την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατ’ επέκταση της Δημοκρατίας.
 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το site: http://pp-s.gr/ ώστε να ενημερωθούν και εφόσον το επιθυμούν να υποβάλουν την αίτησή τους. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ορίζεται μέχρι τέλη Απριλίου.