Στην σχολική εορτή του 2ου Γενικού Λυκείου Δράμας για την «25η Μαρτίου 1821» παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο αντιδήμαρχος  Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Δράμας Δημήτρης Καραμπατζάκης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και σε κλίμα συγκίνησης βραβεύθηκε από τον Δήμαρχο Δράμας ο μαθητής του σχολείου, Ιάκωβος Στάης, για την animation ταινία μικρού μήκους δικής του παραγωγής με τίτλο «Η ξεχωριστή Δράμα» και η εκπαιδευτικός, κ. Μαρία Χατζή, που παρότρυνε και υποστήριξε τον μαθητή στην υλοποίηση της ιδέας του.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον μαθητή, την καθηγήτρια και τους γονείς, επισήμανε πως τέτοιου είδους πρωτοβουλίες από ενεργούς δημότες, που προάγουν τον πολιτισμό/τουρισμό και αναδεικνύουν μέσα από τα έργα τους τη Δράμα, θα βρίσκουν συνοδοιπόρο τον Δήμο, ενώ ανακοίνωσε πως έχει αναθέσει στον μαθητή τον σχεδιασμό της νέας μασκότ της Ονειρούπολης.

Στην ίδια εκδήλωση παραδόθηκαν στον Ιάκωβο και τα πρωτότυπα από του ήρωες της ταινίας που εκτυπώθηκαν από τον τρισδιάστατο εκτυπωτή της RAYCAP.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, σε συνεργασία με την εταιρία RAYCAP και την επιχείρηση ΓΕΡΜΑΝΟΣ – Χρήστος Γκαγκάνης ΑΕΕ ανακοινώθηκαν χορηγίες για τον μαθητή ως επιβράβευση και υποδομή για την προαγωγή του έργου του.

Η animation ταινία μικρού μήκους του μαθητή Ιάκωβου Στάη είναι διαθέσιμη στο κανάλι YouTube visitdrama του Δήμου Δράμας.