ΟΛΟΙ  ΚΑΙ  ΟΛΕΣ  ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ  31 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ  1 ΑΠΡΙΛΗ

 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ, ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

Συνάδελφοι

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην περιφρούρησή της να αποτελέσει την πρώτη μαζική αγωνιστική απάντηση στα αντεργατικά σχέδια της Εταιρίας.

Να μην περάσουν τα σχέδια της Εταιρίας που θέλει να ξεμπερδεύει με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, βασική κατάκτηση χρόνων της εργατικής τάξης, να επιβάλει τις ατομικές συμβάσεις που θα έχει ως αποτέλεσμα κάθε εργαζόμενος να είναι ανοχύρωτος, ξεκρέμαστος, πιο ευάλωτος στην επίθεση της εργοδοσίας. Να μην περάσει η νέα επίθεση στο εισόδημά μας.

Η Εταιρία έχει συμπαραστάτες, την συγκυβέρνηση, τις προηγούμενες κυβερνήσεις που νομοθέτησαν και υλοποίησαν τους αντιλαϊκούς νόμους, που καταργούν τις Σ.Σ.Ε., που καταργούν επιδόματα, που επιβάλλουν τις ατομικές συμβάσεις.

Καμιά εμπιστοσύνη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, οι ευθύνες του είναι τεράστιες.

  • Η στάση αναμονής και συμβιβασμού που κράτησε όσο η εταιρεία έκανε πράξη τα σχέδιά της,
  • υιοθέτησε όλες τις απαιτήσεις της Εταιρίας, όπως η κατάργηση του Ε.Φ.Κ.,
  • οι διαβεβαιώσεις ότι «πάμε καλά», «έχουμε καλό κλίμα στις συναντήσεις με την εταιρεία»,
  • η στάση της στην Γενική Συνέλευση που δεν ξεκαθάρισε το πλαίσιο πάλης, αρνούμενοι να δεχτούν τις προτάσεις του Π.Α.ΜΕ.
  • δεν στήριξε τον αγώνα των εργολαβικών συναδέλφων όταν αγωνίζονταν για να μην περάσουν οι μειώσεις μισθών, κατάργηση επιδομάτων – δικαιωμάτων,

ήταν συνειδητή επιλογή εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της εταιρίας για να αφήσουν τους εργαζόμενους απροετοίμαστους για αυτό που ακολούθησε, παρόλο τις συνεχείς πιέσεις των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ. για ενημέρωση των διαπραγματεύσεων.

Να μην αφήσουμε τις τύχες μας να τις διαχειρίζονται οι «εκπρόσωποι της εταιρίας» στο Δ.Σ. του Σωματείου.

Συνάδελφοι

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

 

Σήμερα απαιτείται η μέγιστη δυνατή ενότητα στην πράξη και όχι στα λόγια. Ο διαχωρισμός στις Συλλογικές Συμβάσεις, η άρνηση του Δ.Σ. του Σωματείου να γράψει τους εργολαβικούς στο Σωματείο εξυπηρετεί τα σχέδια της Εταιρίας εναντίον μας.

Όλοι οι εργαζόμενοι (ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, ELFE, CENTRO FARO) σαν μια γροθιά να απαιτήσουμε:

  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τους ίδιους όρους με την προηγούμενη, ως βάση για περαιτέρω αυξήσεις. Βήμα πίσω από αυτό. Όχι στις ατομικές συμβάσεις.
  • Ένταξη όλων των εργαζομένων (όλων των εταιριών) στην Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπου οι αμοιβές, τα επιδόματα και τα δικαιώματα να καθορίζονται από αυτήν. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη. Ένταξη στο σωματείο όλων των εργαζομένων (των εταιριών ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ-PFIC-ELFE και της CENTRO FARO).

 

→ Την Δευτέρα 4 Απρίλη νέα Γενική Συνέλευση για να ορίσουμε τα επόμενα βήματα που θα κάνουμε.

→ Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. την Πέμπτη 31 Μάρτη, στις 19.00, στην Κεντρική Πλατεία ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, για τις Συλλογικές Συμβάσεις.