Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου σε ανακοίνωση της τονίζει πως υπάρχει εικόνα εγκατάλειψης σε αρκετές περιοχές του νησιού. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που αφορούν πχ την  καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και την επάρκεια νερού. 

 

Η παράταξη αναφέρει πως οι επανειλημμένες προσπάθειές της να δώσει λύσεις οι δημοτική αρχή παραμένουν άκαρπες. Επίσης τονίζει πως η διοίκηση του Δήμου δεν καταβάλει καμία προσπάθεια για να ενισχυθεί ο Δήμος με χρήματα και προσωπικό.

 

 

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Συνεχίζει να μας απασχολεί, το ίδιο έντονα όσο και τους κατοίκους των χωριών του νησιού μας, η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν αρκετές περιοχές, λόγω της διαιώνισης προβλημάτων σε στοιχειώδης ανάγκες συντήρησης και αποκατάστασης. 

 

Ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, την συγκέντρωση των όμβριων, τεχνικές οδικές παρεμβάσεις κλπ αλλά και πιο σύνθετα ζητήματα όπως πχ η επάρκεια νερού όλο το χρόνο και οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας.

 

Δυστυχώς, οι επανειλημμένες προσπάθειές μας να υποχρεώσουμε την δημοτική αρχή να δώσει λύση παραμένουν άκαρπες.

 

Η διοίκηση του Δήμου δεν μπορεί να επικαλείται έλλειψη κονδυλίων ή προσωπικού ως δικαιολογία, όσο δεν καταβάλει καμιά προσπάθεια για να ενισχυθεί ο δήμος μας με το ανάλογο χρήμα και προσωπικό, δεν ανοίγει μέτωπο με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων που με σειρά νόμων κατάντησαν τους δήμους και τις περιφέρειες τυχοδιώκτες και φορομπήχτες σε ένα λαό που ήδη φορολογείται ανηλεώς.

 

Η περιφρόνηση που δείχνει η διοίκηση σε απλές, στοιχειώδης ανάγκες των κατοίκων σε πολλές περιπτώσεις είναι προκλητική και εξοργιστική. Μάλιστα στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου τα προβλήματα αυτά αποκτούν πολλαπλάσια διάσταση.

 

Καλούμε τους συνδημότες μας να συμπορευτούν με τη Λαϊκή Συσπείρωση ώστε με τις παρεμβάσεις μας να διεκδικήσουμε την άμεση επίλυση των πιο επειγόντων ζητημάτων και τη δρομολόγηση λύσεων για τα μεγαλύτερα προβλήματα που εκκρεμούν.”