Έτοιμη να ασχοληθεί για πρώτη φορά ενεργά με την πολιτική, βρήκε η πρόταση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, την υποψήφια ευρωβουλευτή Μέλπω Λεκατσά.

 

Όπως λέει η ίδια στο KavalaNews.gr και στον Τάσο Αποστολίδη αν και πάντα πολιτικοποιημένη δεν είχε την ευκαιρία να συμμετέχει σε κομματικές διαδικασίες καθώς δεν υπήρχε ο χρόνος όσο βρισκόταν στον εργασιακό στίβο.

 

«Στο πρόσωπό μου θέλησε να ενώσει την εποχή της αντίστασης κατά της δικτατορίας με το σήμερα, επιλέγοντάς με τυχαία φαντάζομαι γιατί υπάρχουν πολλά πρόσωπα που αγωνίστηκαν για τον ίδιο σκοπό εκείνη την εποχή. Κάτι είδε σε εμένα ίσως τη ζωντάνια και την ελευθερία στο πνεύμα».

 

Ερωτηθείς σχετικά με το αν ο Στέφανος Κασσελάκης είναι τελικά αρκετά αριστερός, είπε ότι έθεσε την υποψηφιότητά του και εκλέχθηκε δημοκρατικά από τον κόσμο του κόμματος.

 

«Θα έπρεπε να έχουμε την υπομονή να δούμε πως θα εξελιχθεί.

 

Άλλωστε με μια αφοπλιστική ειλικρίνεια στη Θεσσαλονίκη είπε ότι ακόμα και τα Ελληνικά μου ήταν λίγα, αλλά κάνω κάθε μέρα μάθημα και όπως βλέπετε ο προφορικός του λόγος είναι άψογος.

 

Όσον αφορά στην αριστεροσύνη νομίζω ότι το 2024 όταν μιλάμε για ένα αριστερό κόμμα πρέπει να δούμε μια μεγάλη αγκαλιά. Δεν μπορούμε να του δούμε γραμμικά σε μια ευθεία. Είναι ένα κόμμα που πρέπει να είναι πατριωτικής εξουσίας.

 

Βαρεθήκαμε πια αν δεν γίνει έτσι θα έχουμε όλη μας τη ζωή άλλους που το κάνουν επικοινωνιακά καλύτερα και που είναι μόνιμα στην εξουσία και καταδυναστεύουν τον λαό μας».

 

Είπε ότι θεωρεί ηθικά απαράδεκτο να εκλέγεται κάποιος με ένα κόμμα και να αποχωρεί στη συνέχεια κρατώντας την έδρα.

 

«Να φύγεις δικαίωμά σου είναι αλλά να παραδώσεις την έδρα. Και αυτό που άκουσα από τον κ. Κούλογλου δεν μου άρεσε καθόλου γιατί έχουμε καθίσει στα ίδια θρανία, φαρμακοποιός τελείωσε κι εκείνος μετά έγινε δημοσιογράφος. Η έδρα βεβαίως ανήκει σε εσένα γιατί σε ψηφίζει ο κόσμος. Ηθικά όμως είσαι κάτω από μια σκέπη. Οι έδρες γενικώς των κομμάτων ανήκουν στους ψηφοφόρους των κομμάτων».

 

Για όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κατανοεί τους αγώνες που έδωσαν αλλά δεν θα τους ήξερε κανείς αν δεν είχαν θητεύσει στην κυβέρνηση Τσίπρα. Έγιναν πολύ καλά πράγματα αλλά έγιναν και λάθη. «Εγώ πιστεύω ότι βαθύτερη αιτία δεν ήταν αν ο Κασσελάκης ήξερε πολύ Μαρξ ή Ένγκελς, η βαθύτερη αιτία είναι αυτό που μας καταδυναστεύει στην Ελλάδα το αρχηγιλίκι. Όλοι πρόεδροι, όλοι μπροστά. Όταν η Αριστερά παλεύει με ιδέες, οι ιδέες πάντοτε φέρνουν φράξιες, μπορεί για μια λέξη, για μια διατύπωση αυτό είναι προβληματικό και δεν είναι η ώρα για τέτοια πράγματα. Σήμερα η Αριστερά πρέπει να ενωθεί σε ένα μέτωπο εναντίον αυτής της λαίλαπας που λέγεται δεξιά.  Ας μην ξεχνάμε ότι στην Ευρώπη έχουμε ακροδεξιά κινήματα που φουντώνουν. Όλα η λήθη τα σκέπασε και κάνουμε συνεχώς τα ίδια λάθη», είπε η κ. Λεκατσά αναφερόμενη στον κατακερματισμό των αριστερών κομμάτων.

 

Μιλώντας για την ακρίβεια είπε ότι σήμερα ένα σπίτι δυάρι στη Γαλλία πληρώνει το 1/3 της αξίας που πληρώνει ένα σπίτι στην Ελλάδα.

 

«Δεν καταλαβαίνω γιατί η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι η πολιτική που ακολουθεί πλήττει τα φτωχότερα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας μας»

 

είπε.

 

Ο κόσμος είπε τέλος, δείχνει τον δρόμο για το πως θα διαμορφωθεί το πολιτικό τοπίο.

 

«Υπάρχει πολύς φοβισμένος κόσμος που φοβάται το χειρότερο. Κάθε φορά υπάρχει η καραμέλα του φόβου. Όμως δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι γιατί δίνουμε πάτημα στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. χρειαζόμαστε αναχώματα»

 

είπε.

 

Ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη