«Η πλειονότητα των πολιτών στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη δεν γνωρίζει τι κάνει το ευρωκοινοβούλιο γι’ αυτό και δεν ασχολούνται με αυτές τις εκλογές»

 

είπε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στο KavalaNews.gr και στον Τάσο Αποστολίδη.

 

Στην ερώτηση τι έχει αποκομίσει έως τώρα από την επαφή του με τον κόσμο στις προεκλογικές του περιοδείες είπε πως

 

«Προσπαθώ να εξηγήσω στον κόσμο ότι το ευρωκοινοβούλιο είναι πλέον συνομοθέτης και δεν έχει μόνο γνωμοδοτικό ρόλο. Έχει δηλαδή ιδιαίτερη σημασία ποιους υποψήφιους θα στείλουμε στην Ευρώπη. Εκεί δεν είναι συνέλευση να λέμε ό,τι θέλουμε υπάρχουν διαδικασίες.

 

Πρέπει λοιπόν οι πολίτες να ψηφίσουν και κόμματα αλλά υποψήφιους που έχουν ευρωπαϊκή ατζέντα».

 

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο και πως η εσωτερική επικαιρότητα είναι αυτή που επηρεάζει την ψήφο του πολίτη.

 

«Τα άλλα κόμματα δεν έχουν ευρωπαϊκή ατζέντα για αυτό αναλώνονται με τα εσωτερικά θέματα. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι η χώρα μας πλέον τα πάει πολύ καλά στην Ευρώπη.

 

Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, εγώ δεν λέω ότι είμαστε τέλεια ή ότι δεν υπάρχει ακρίβεια ή ότι δεν κάναμε λάθη αλλά μπορεί αυτά να αμαυρώσουν το αποτέλεσμα του Ιουνίου του 2023 επειδή σε κάτι απογοητευτήκαμε;

 

Όχι. Πρέπει να ξαναδώσει ο κόσμος εμπιστοσύνη στη ΝΔ»

 

Τόνισε ότι τον προβληματίζει η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων.

 

«Να αλλάξουμε την Ευρώπη κι εγώ το θέλω αλλά δεν είναι λύση να φύγουμε. Να διορθώσουμε τη λειτουργία της Ευρώπης με επιχειρήματα και προτάσεις»

 

είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

 

Ακούστε όλη τη συνέντευξη