Μία όμορφη εικαστική παρέμβαση ολοκληρώθηκε στον αύλειο χρόνο του Γυμνασίου Πρίνου τον Μάιο του 2024.

 

Την ιδέα συνέλαβε και σχεδίασε ο εικαστικός Δημήτρης Λαπούσης και οι μαθητές του Γυμνασίου Πρίνου υλοποίησαν και ολοκλήρωσαν το έργο υπό την καθοδήγησή του.

 

Το έργο αναπαριστά την ιστορία της Θάσου στον ξύλινο φράχτη του αύλειου χώρου του Γυμνασίου Πρίνου και αποτελείται από 8 ενότητες.

 

Κοιτώντας το σύνολο του έργου από αριστερά προς δεξιά, αντικρίζουμε μία μακρινή απεικόνιση του νησιού και μέσα στο νερό τα πρώτα πλάσματα, τα ψάρια.

 

Προχωρώντας προς τα δεξιά, απεικονίζονται οι πρώτοι πολιτισμοί, ο μύθος της αρπαγής της Ευρώπης και στη συνέχεια ο κούρος του αρχαιολογικού μουσείου του Λιμένα.

 

Προχωράμε ιστορικά στον Μέγα Αλέξανδρο και στη σύγχρονη εποχή με την καλλιέργεια της ελιάς, τη μελισσοκομία, την κτηνοτροφία, την αλιεία που αποτελούν τις κύριες ασχολίες των κατοίκων και τον εγχώριο πλούτο του νησιού.

 

Τέλος συναντάμε το Καλογερικό, χαρακτηριστικό παράδειγμα της θασίτικης αρχιτεκτονικής και σημαντικό αξιοθέατο του νησιού.

 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον εικαστικό κ. Λαπούση για την πολύτιμη ανιδιοτελή προσφορά του, καθώς και τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου για τη χορηγία σε χρώματα και υλικά.

 

θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες οι οποίοι ακούραστα και με μεράκι αφιέρωσαν ώρες δουλειάς προκειμένου να πετύχουν αυτό το εικαστικό αποτέλεσμα συμβάλλοντας στην ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση του χώρου του σχολείου.

 

αναφέρει το σχολείο.

(δελτίο Τύπου)