Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 ο Δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, φιλοξένησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας στο Δημαρχείο Δράμας την έκτακτη διευρυμένη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με θέμα ημερήσιας διάταξης το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό.

 

Παρόντες ήταν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ/ΑΜΘ, Δήμαρχοι και αντιπρόσωποι Δήμων της Περιφέρειας ΑΜΘ. Ο Δήμαρχος Δράμας, αφού καλωσόρισε τους σύνεδρους, ενημέρωσε το σώμα για την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 18-3-2016 στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, και της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδια για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, κα. Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά.

 

Ο Δήμαρχος Δράμας ανέφερε πως στην προαναφερθείσα συνάντηση οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής Μακεδονίας, παρουσίασαν τους προβληματισμούς τους όσον αφορά στον αριθμό των προσφύγων που μπορεί να υποδεχτεί κάθε Δήμος, αλλά και στην κάλυψη των δαπανών και της ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, ενώ ζήτησαν την ενεργό συμμετοχή και τον σχεδιασμό της κεντρικής διοίκησης στην παρούσα ανθρωπιστική κρίση.

 

Μετά την ενημέρωση του Δημάρχου Δράμας ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των παρόντων μελών της ΠΕΔ για το προσφυγικό, όπου αναφέρθηκαν οι προβληματισμοί για την κατάσταση που επικρατεί στους Δήμους που φιλοξενούν Πρόσφυγες και Μετανάστες, ενώ παρουσιάστηκαν προτάσεις για συγκεκριμένα θέματα σχετικά με το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό.

 

Η συνεδρίαση της ΠΕΔ/ΑΜΘ έκλεισε με την ευχή του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και Προέδρου της ΠΕΔ, κ. Λαμπάκη, να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των Δήμων της Περιφέρειας. Αμέσως μετά τη συνεδρίαση, ακολούθησε επίσκεψη του Δημάρχου Δράμας και των υπολοίπων καλεσμένων στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Δράμας.