Την λύση του προβλήματος με την διαρροή στο σύμπλεγμα των οδών Εγνατίας-Μακεδονομάχων και Αλκίνoου πέτυχαν τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας την περασμένη Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016.

 

Συγκεκριμένα και όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ξανθόπουλος,  μετά από επίπονη προσπάθεια μια διαρροή που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους της περιοχής τόσο τους χειμερινούς μήνες με την δημιουργία παγετού, αλλά και το διάστημα αυτό που λόγω της βελτίωσης του καιρού ευνοούσε την δημιουργία πρασινάδας στους δρόμους, και την συγκέντρωση μελισσών, λύθηκε οριστικά.

 

Μια διαρροή που οι συνέπειές της γίνονταν αντιληπτές στην οδό Μακεδονομάχων και Εγνατίας, αλλά που οι αιτίες του τελικά ήταν στην οδό Αλκίνoου. Το χρονικό διάστημα αυτό τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ αναζητούσαν την αιτία με τομές που επιχειρούσαν εκεί που τα νερά γίνονταν αντιληπτά, αλλά που η αφορμή δεν είχε καμία σχέση με το φαινόμενο.

 

Συνεχίζοντας την προσπάθεια το επόμενο διάστημα τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ θα επιχειρήσουν να λύσουν και το πρόβλημα της οδού Λυσιμάχου, αφού από τις τρεις μεγάλες ζημιές στο αστικό κομμάτι της πόλης η μόνη που απομένει πλέον είναι αυτή της οδού Λυσιμάχου κοντά στον καινούριο παιδικό σταθμό.

 

Στόχος μας μέσα από συστηματική παρακολούθηση των βλαβών να επεμβαίνουμε αποτελεσματικά εκεί που παρουσιάζεται πολύ συχνά το φαινόμενο αυτό με στόχο να περιορίσουμε την απώλειας αυτού του πολύτιμου φυσικού πόρου», κατέληξε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ξανθόπουλος.