Ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ και βουλευτές της Καβάλας, ανέφερε πως έχουν δρομολογηθεί έργα για τον Νομό Καβάλας.

 

Θα γίνουν εργασίες για το φράγμα του Μαρμαρά, για την ολοκλήρωση του άξονα Δράμας–Καβάλας έως το πρώτο εξάμηνο του 2026 και για τη σιδηροδρομική σύνδεση Τοξότες–Ν. Καρβάλης, με ολοκλήρωση του έργου το 2028. 

 

Επίσης έργα θα γίνουν στο αρδευτικό δίκτυο στην πεδιάδα του Νέστου, ενώ θα γίνουν επεμβάσεις στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας και στα πρωτοδικεία Ελευθερουπόλεως και Θάσου.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της περιφέρειας ΑΜΘ αναφέρει τα εξής:

“Με την δέσμευση του ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα επισκεφτεί και πάλι την Περιφέρεια ΑΜΘ, ολοκληρώθηκε η σημερινή σύσκεψη του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα με τον περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και αναπληρωτή περιφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο, τον αναπληρωτή περιφερειάρχη Νικόλαο Ευκαρπίδη, τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Αλέξανδρο Ιωσηφίδη και Γιώργο Δαλακούρα και τον εντεταλμένο σύμβουλο Αθλητικών θεμάτων Στέλιο Ιγνατιάδη, όπως επίσης και τον πρόεδρο του Αναπτυξιακού Οργανισμού Λάζαρο Τσαταλμπασίδη. 

 

Συγκεκριμένα στις επικείμενες νέες επισκέψεις του ο κ. Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από αρμόδιους συνεργάτες του θα επισκεφτεί τα έργα στο Φράγμα του Μαρμαρά προκειμένου να δρομολογηθούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση τους, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει δεύτερη επίσκεψη στην Κομοτηνή, στην έδρα της Περιφέρειας στην οποία θα μετέχουν και οι εκπρόσωποι της Εγνατίας Οδού Α.Ε. για να αντιμετωπιστούν θέματα της αρμοδιότητας της.

 

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης οι βουλευτές Καβάλας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και Ιωάννης Πασχαλίδης.

 

Ο υπουργός κ. Σταϊκούρας γνωστοποίησε ότι έχουν δρομολογηθεί συνολικά 50 έργα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας ΑΜΘ και μεταξύ αυτών για την Π.Ε. της Καβάλας περιλαμβάνονται, το φράγμα του Μαρμαρά, η ολοκλήρωση του άξονα Δράμας – Καβάλας στο πρώτο εξάμηνο του 2026, η σιδηροδρομική σύνδεση Τοξότες – Ν. Καρβάλη με ολοκλήρωση του έργου το 2028 και επίσης το αρδευτικό δίκτυο στην πεδιάδα του Νέστου. Επίσης στα έργα περιλαμβάνονται οι επεμβάσεις στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας και στα πρωτοδικεία Ελευθερουπόλεως και Θάσου.

 

Ο κ. Τοψίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις εξαγγελίες του κ. Σταϊκούρα και αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια στην εξαιρετική συνεργασία που έχουν για το σύνολο των θεμάτων της Περιφέρειας ΑΜΘ, στους τέσσερις μήνες που έχει αναλάβει τα καθήκοντα και την ευθύνη του περιφερειάρχη ΑΜΘ. 

 

Επίσης ο κ. Τοψίδης σημείωσε ότι η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ αγκαλιάζει θερμά κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία που δημιουργεί θετικό κοινωνικό αποτύπωμα.

 

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο κ. Τοψίδης δώρισε στον κ. Σταϊκούρα ένα κεραμικό αντίγραφο ειδωλίου της Παρθένας κόρης της Νεαπόλεως και ο κ. Μαρκόπουλος ένα λεύκωμα για την Ανατολική Μακεδονία.”