γράφει ο

Στάθης Χαρπαντίδης

 

Φτάνοντας στους πρόποδες του Παγγαίου όρους και μόλις δύο χιλιόμετρα από το χωριό Ακροβούνι κάτω από τα βαθύσκιωτα αιωνόβια πλατάνια (που χρονολογούνται από τα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης), τα γάργαρα νερά και τις απερίγραπτες φυσικές ομορφιές θα συναντήσετε την εξοχική οικογενειακή ταβέρνα «Δυο βρύσες». 

 

Εδώ απολαμβάνεις εξαίσια κρεατικά και κλείνεις τα μάτια από ηδονή , όλα ψημένα μαστορικά, μπριζόλες, σουβλάκια, σουτζουκάκια και παϊδάκια. 

 

Οι σαλάτες είναι από το μποστάνι της ταβέρνας και τα χόρτα μαζεμένα από τις πλαγιές του χρυσοφόρου όρους Παγγαίου, συν το καλό χύμα κρασί και το κέφι εκτοξεύεται στα ύψη. 

 

Συχνά σκέφτομαι τον λόγο που επισκέπτομαι τακτικά τις «Δυο βρύσες» και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι με γοητεύει τόσο το περιβάλλον όσο και η παράδοση από το παρελθόν που τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια, οι μερίδες είναι προσεγμένες, τα κρέατα επιλεγμένα από μικρούς παραγωγούς και οι τιμαί λογικαί.

 

Tips: Οι «Δυο βρύσες» βρίσκονται στο Ακροβούνι του Παγγαίου, πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 6947649151. Για τα παιδιά υπάρχει παιδική χαρά με διάφορα παιχνίδια.

 

 

πηγή: stigmesevohias.blogspot.com