Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές-μεμονωμένες καταιγίδες και την σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

 

Αναλυτικότερα σύμφωνα με το Meteokav.gr, σήμερα, Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες.

 

Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ορεινά και στο βόρειο άκρο του νομού. Στην συνέχεια, τις βραδινές ώρες αναμένεται ένα πέρασμα βροχής που θα επηρεάσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά σταδιακά το σύνολο του νομού ( μέσα στο διάστημα 21:00-02:00 περίπου). Κατά το πέρασμα θα εκδηλωθούν τοπικά έντονες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ υπάρχει πιθανότητα για χαλάζι μικρού-μεσαίου μεγέθους τοπικά.

 

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και θα φτάσουν τα 3-5 μποφόρ από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σταδιακά σε βόρειες διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν περεταίρω. Πτώση της θερμοκρασίας κυρίως από τις βραδινές ώρες.

 

Την Πέμπτη τοπικές νεφώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές. Μικρή πιθανότητα τις μεταμεσημβρινές-απογευματινές ώρες για κάποια πρόσκαιρη τοπική βροχή στα ορεινά και σε πεδινά τμήματα κοντά σε ορεινούς όγκους. Θερμοκρασία μικρή περεταίρω πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

 

Την Παρασκευή-Σάββατο αναμένεται νέα μεταβολή για την οποία θα υπάρξει νέα ενημέρωση. Συνοπτικά από τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές που σταδιακά θα γενικευθούν, έτσι από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής μέχρι και τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου αναμένονται γενικευμένες βροχές στο σύνολο του νομού, έπειτα σταδιακή βελτίωση (τοπικά μεγάλα ΄ύψη βροχής). Η θερμοκρασία σε περεταίρω πτώση θα φτάσει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Και τις επόμενες μέρες μέχρι και περίπου  τα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένονται κατά περιόδους βροχές και φυσιολογικές ή ελαφρώς χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

 

Για κάθε νεότερο www.meteokav.gr