Στο trailer του επεισοδίου του “MasterChef” για την Παρασκευή (12/04), βλέπουμε τον Θάσιο chef, Γιάννη Μαρινόπουλο. Οι κριτές του ριάλιτι μαγειρικής θα έχουν μαζί τους τον κ. Μαρινόπουλο σε αυτό το επεισόδιο.

 

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος γεννήθηκε στην Καλλιράχη της Θάσου και η φήμη του είναι διαδεδομένη σε όλη τη χώρα.

 

Παλαιότερα είχε δηλώσει στο athensvoice.gr: 

«Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που μαγειρεύαμε πολύ», στο χωριό μας, στην Καλλιράχη Θάσου, η μάνα μου και οι δύο γιαγιάδες μαγείρευαν – η μία γιαγιά είχε Μικρασιάτικη καταγωγή, καθόμουν και την έβλεπα στην κουζίνα – κι όταν μεγαλώνεις σε σπίτι που μαγειρεύουν, που υπάρχουν μυρωδιές φαγητού, έχεις ανεπτυγμένη την αίσθηση της γεύσης. Ο μπαμπάς μου είχε μελίσσια. Βάζω πάντα (στα μενού) επιδόρπια με βάση το πευκόμελο Θάσου – με παστέλι μαλακό, κερήθρα, θρούμπι και λεμόνι.

 

Το θρούμπι είναι ένα αρωματικό που ανθίζει στο νησί την άνοιξη. Χρησιμοποιώ αμπελόφυλλα, κρίταμο, ρίγανη, ντόπιο κατσικίσιο πικάντικο τυρί… Ο ένας παππούς ήτανε ψαράς, αλλά τεχνίτης ψαράς, έμαθα από αυτόν τα λιαστά και καπνιστά ψάρια. 

 

Προσπαθώ να επαναφέρω κάποια πράγματα, κάποιες παραδόσεις στην κουζίνα, στην μαγειρική… οι Γάλλοι λένε: “Η καλή κουζίνα είναι το πιο ωραίο σουβενίρ, η πιο ωραία ανάμνηση”. Πιστεύω ότι θυμόμαστε ένα μέρος στο οποίο δοκιμάσαμε κάτι ιδιαίτερο…

 

Δεν θέλω καμία παραφωνία στο πιάτο. Βέβαια αν δεν υπάρχει γεύση, η εικόνα είναι άχρηστη. Θέλουμε να κερδίσουμε τη γεύση - να μείνει η εικόνα στη φωτογραφία, η γεύση στη μνήμη.

 

Σκέφτομαι ένα υλικό που θέλω να δουλέψω, που μπορεί να μην το έχω δουλέψει ή να θέλω να το επαναφέρω με άλλη μορφή, και… πλάθω ένα σενάριο. Το ζητούμενο είναι να το δεχτεί ο κόσμος, να το ευχαριστηθεί, να έχει επιτυχία.»