Την Κυριακή 7 Απριλίου 2024, η ομάδα THASSOS PATHS της Περιβαλλοντικής Κίνησης Θάσου, πραγματοποίησε μια ιδιαίτερη βόλτα, το μονοπάτι που οδηγεί στο Αγίασμα κάτω από το μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

 

Η διαδρομή ξεκίνησε έξω από το μοναστήρι κατηφορικά με πανέμορφη θέα, στο τέλος της κατηφοριάς βρεθήκαμε σε μια μικρή παραλία με πολλά βότσαλα.

 

Από εκεί ξεκίνησε και το δυσκολότερο μέρος της πορείας μας προς το Αγίασμα, καθώς οι πεσμένοι βράχοι από τις κατολισθήσεις δημιουργούν ένα πεδίο ιδιαίτερα δύσκολο για περπάτημα.

 

Η επιστροφή στο μοναστήρι έγινε από πλαϊνό παλιό μονοπάτι που ξεκινάει από το ύψωμα του Αρσανά με τα λατομεία του και τα χαλάσματα ενός αρχαίου κυκλικού πύργου, απομεινάρι του αρχαίου κόσμου.

 

Όλη η διαδρομή ήτανε μόνο 4 χλμ., η μικρότερη που κάναμε ποτέ, όμως η δυσκολία, η ομορφιά του τοπίου με τα βράχια από την μια πλευρά να κρέμονται πάνω από το κεφάλι μας και από την άλλη το τυρκουάζ της θάλασσας, σε συνδυαμό με το μικρό κοίλωμα στον βράχο με το Αγίασμα όπου πρέπει να συρθείς μέσα, μας γέμισε εικόνες που σίγουρα θα μας μείνουν αξέχαστες.

 

Επόμενη δράση της ομάδας είναι το Σάββατο 13 Απριλίου η σήμανση του μονοπατιού Καληράχη-Μεταμόρφωση-Άγιοι Ανάργυροι, όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει το ραντεβού είναι στην πλατεία του χωριού στις 15.30.