Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με την εθελοντική του ομάδα "Δίκτυο Φιλόζωων Δήμου Καβάλας", διοργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση προς τιμήν των ζώων συντροφιάς στο πάρκο Φαλήρου, την Κυριακή 7 Απριλίου.

 

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από θέματα φιλοζωίας και κυρίως η προώθηση των υπεύθυνων υιοθεσιών αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που αυτήν την στιγμή φιλοξενούνται στο καταφύγιο και το κυνοκομείο του Δήμου Καβάλας.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει τα εξής:

“Με κεντρικό μήνυμα "Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μία νέα πραγματικότητα σε εκατοντάδες ζώα που καθημερινά υποφέρουν" και τη συμμετοχή πολλών συνδημοτών μας, όλων των ηλικιών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου 2024 το πρώτο ADOPT FESTIVAL του Δήμου Καβάλας και του Δικτύου Φιλόζωων Δήμου Καβάλας, στο Πάρκο Φαλήρου. 

 

Η εν λόγω ανοιχτή εκδήλωση προς τιμήν των τετράποδων φίλων μας, περιελάμβανε διάφορες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως Pet Shop corners (γνωριμία με τους επαγγελματίες της πόλης), Face painting, Kissing Booth (συνάντηση με σκυλιά του καταφυγίου) και διαγωνισμό καλύτερης φωτογραφίας Dog&Cat Photo Booth, καθώς και ειδικές ομιλίες για τα οφέλη της εκπαίδευσης ενός σκύλου στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του και τη σπουδαιότητα της πρόληψης και παρακολούθησης του κατοικιδίου μας, γύρω από την εμφάνιση συμπτωμάτων τα οποία δείχνουν πιθανό πρόβλημα υγείας.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την σκυλοπαρέλαση από το Πάρκο Φαλήρου μέχρι το Τελωνείο Καβάλας.

 

Στόχος της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προώθηση των υπεύθυνων υιοθεσιών αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που αυτήν την στιγμή φιλοξενούνται στο καταφύγιο και το κυνοκομείο του Δήμου μας!

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ 

1. Kavala yatching

2. YΠOBPYXIO 

3. TO KOYTOYKI TOY ΣAPPH 

4. I4you 

5. Hobby pet shop 

6. Farmina

7. Pet interest 

8. Dog secret 

9. Markellas grooming dog spa 

10. Pet Moda by Larissa 

 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΙΤΣΙΛΙΚΑΚΗ 

 

"Καταρχάς, θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Δικτύου Φιλόζωων Δήμου Καβάλας για την άψογη διοργάνωση, τους επαγγελματίες της πόλης μας που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο, τους χορηγούς και τους συνδημότες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Καβάλας.

Η σημερινή δράση αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος Καβάλας τα προβλήματα των τετράποδων φίλων μας. 

 

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες και από τον Δήμαρχο Καβάλας, οι εργασίες κατασκευής του νέου κυνοκομείου στο αγρόκτημα του Ζυγού είναι σε εξέλιξη, ενώ μέσα σε 15 μήνες, από τον Ιανουάριο του 2023 έως τις 31 Μαρτίου του 2024, πραγματοποιήθηκαν 235 εμβολιασμοί, 191 περιθάλψεις, 179 στειρώσεις και δεκάδες περισυλλογές σκυλιών και γατιών, ενώ εντός της φετινής χρονιάς θα προμηθευτούμε ειδικό όχημα μεταφοράς ζώων συντροφιάς. 

 

 

Πιστεύω ότι το ίδιο καλή θα είναι το επόμενο χρονικό διάστημα και η εικόνα για τις υιοθεσίες των αδέσποτων ζώων.

Όλα είναι στο χέρι μας".

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού, Κώστας Χατζηαναστασίου, Τεχνικών Έργων, Αλέξης Γούλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού, Κώστας Βακιρτζής, η Υπεύθυνη του Δικτύου Φιλόζωων Δήμου Καβάλας, Γκλόρια Μισσιριάν, η Πρόεδρος και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Καβάλας και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος, Γιώργος Μουμτζής.

 

Φωτογραφίες: Κώστας Σαραϊδάρης”