Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 η παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, από τον πρόεδρο κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη.

 

Μετά την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη παρουσιάστηκαν πρώτοι 34 υποψήφιοι που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για την Ευρωβουλή.

 

Μεταξύ αυτών ο Θόδωρος Ζαγοράκης και η Άννα Βερούλη, με καταγωγή από την Καβάλα.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

 

Θόδωρος Ζαγοράκης

 

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης μγεννήθηκε στη Λυδία Καβάλας και από πολύ μικρή ηλικία αφοσιώθηκε στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο ποδό- σφαιρο. Έκανε λαμπρή καριέρα ως ποδοσφαιριστής και, ως αρχηγός, το 2004 οδήγησε την Εθνική Ελλάδος σε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές του ελληνικού αθλητισμού, στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλή- ματος. Αγωνίστηκε σε πέντε συλλόγους στην αγγλική Premier League, την ιταλική Serie A και το ελληνικό πρωτάθλημα.

 

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Θοδωρής Ζαγοράκης κατέκτησε ένα Κύπελλο League Cup Αγγλίας και ένα Κύπελλο Ελλάδας, υπήρξε 120 φορές διεθνής με την Εθνικής Ελλάδας και MVP -ο πολυτιμότερος ποδο- σφαιριστής- του EURO 2004. Το 2007, μετά τη μακρά και διάσημη κα- ριέρα του, έγινε πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

 

Θεωρεί υπέρτατη τιμή του να εκπροσωπεί την Ελλάδα από το 2014 μέχρι σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

Άννα Βερούλη

 

Η Άννα Βερούλη είναι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ).

 

Στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό το 1982 και πρωταθλήτρια κόσμου το 1983. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας Ηρακλείου Αττικής (1990–2002), μέλος της Εθνικής Επιτροπής για θέματα σχολικού Αθλη- τισμού στην ΓΓΑ (1996–2009), μέλος του τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Εθνικής επιτροπής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑΘΗΝΑ 1997, Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ολυμπιακού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης» (ΟΑΚΑ) 2000–2004, Αντινομάρχης Αθηνών στην Υπερνομαρχία Αθηνών Πειραιώς με Υπερνομάρχη τη Φώφη Γεννηματά σε θέματα Οικονομικών και Αθλητισμού (2003– 2007), Αντινομάρχης Οικονομικών και Πρόεδρος του Διευρυμένου Νο- μαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών Πειραιώς στην Υπερνομαρχία Αθηνών (2007–2012).

 

Είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1981 και υπήρξε υποψήφια Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2015.

 

Σε ανάρτηση του ο Θοδωρής Ζαγοράκης αναφέρει:

 

Αποδέχθηκα σήμερα την τιμητική πρόταση του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ - ΚΙΝ.ΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, να είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής στις προσεχείς εκλογές. Έχουμε συνεργαστεί στενά στην Ευρωβουλή υπηρετώντας τα εθνικά μας θέματα τα προηγούμενα χρόνια και γνωρίζω πως κοινό μας μέλημα είναι η πρόοδος της χώρας μας και η ισχυροποίηση της θέσης της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Δηλώνω παρών για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη.

 

Για να εκπροσωπήσω, όπως πάντα έκανα, τους απλούς ανθρώπους που ακόμα ελπίζουν, ακόμα πιστεύουν ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Γιατί και εγώ είμαι ένας από αυτούς.

 

Όπως και την πρώτη φορά που ασχολήθηκα με την πολιτική, έτσι και τώρα επιθυμώ να συμπορευτώ με αρχές που ταιριάζουν στις δικές μου. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν είμαι ανεπάγγελτος.

 

Λογοδοτώ σε όσους ενέπνευσα και σε όσους μοιράστηκα να τα ίδια όνειρα με εμένα. Εγώ δεν άλλαξα είμαι ο ίδιος.

 

Σήμερα αισθάνομαι ότι οι δικές μου αξίες περιγράφονται και υπηρετούνται από τον Νίκο Ανδρουλάκη - Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής

 

 

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ:

 

  1. Αλίρη Χριστίνα
  2. Αντωνοπούλου Μαριζέτα
  3. Αρμενάκη Κρυσταλλία
  4. Αρναούτογλου Σάκης
  5. Βακουφτσή Σούλα
  6. Βαρδακαστάνης Ιωάννης
  7. Βερούλη Άννα
  8. Βουρεξάκη-Ταμπουρατζή Κατερίνα
  9. Βρεττού Αγάθη-Ρόζα
  10. Δαφέρμου Μαρία
  11. Δημόπουλος Παναγιώτης
  12. Ζαγοράκης Θοδωρής
  13. Ζαρωτιάδης Γρηγόρης
  14. Θεοδώρου Μαρινίκη
  15. Καλλιακμάνης Γιώργος
  16. Καρχιμάκης Λευτέρης
  17. Κικίλιας Ηλίας
  18. Κουνάκης Παναγιώτης
  19. Κουράκης Γιάννης
  20. Λαμπράκης Γρηγόρης
  21. Μανιάτης Γιάννης
  22. Μαρκογιαννάκη Όλγα
  23. Παπανδρέου Νίκος
  24. Πετράκης Σταύρος
  25. Ρίζου Αικατερίνη
  26. Σαμαρά-Οικονόμου Μυρτώ
  27. Σαχινίδης Φίλιππος
  28. Σπυρόπουλος Ανδρέας
  29. Στεφόπουλος Χρήστος
  30. Τανιμανίδου Στεφανία
  31. Τσιλιμίγκας Νικόλαος
  32. Τσουκαλάς Κώστας
  33. Τσούμας Γιώργος
  34. Χρυσόγονος Κώστας