"Προχειρότητα" χαρακτηρίζει το έργο στο δρόμο στην έξοδο του Ποτού προς Θεολόγο, στην περιοχή Γαβράδο η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου.

 

Στο έργο αυτό, στη διάβαση που καταστράφηκε με καταστροφικές τις πλημμύρες του 2019, προχώρησε ο Δήμος Θάσου, κάτω από πιέσεις.

 

Αναλυτικά, η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου αναφέρει:

 

Πολλές φορές στο παρελθόν, ως Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, θίξαμε το θέμα του δρόμου στην έξοδο του Ποτού προς Θεολόγο, στην περιοχή Γαβράδο.

 

Η συγκεκριμένη διάβαση είχε καταστραφεί στις καταστροφικές πλημμύρες του 2019 και για πολύ καιρό είχε μείνει χωρίς καμία ενέργεια για επιδιόρθωση.

 

Κάτω από τις πιέσεις, αλλά και λόγω της ανάγκης για πρόσβαση στον βιολογικό του Ποτού, ο Δήμος Θάσου προχώρησε σε εργασίες.

 

Δυστυχώς όμως, για ακόμα μια φορά, φάνηκε η προχειρότητα με την οποία ο Δήμος αντιμετωπίζει τα αναγκαία έργα.

 

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, φάνηκε ότι δεν μιλάμε για έργο, αλλά για ένα ακόμα μπάλωμα της Δημοτικής αρχής. Πως αλλιώς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ένα έργο, το οποίο μέσα σε λίγους μήνες από την ολοκλήρωσή του, είναι φανερό με γυμνό μάτι ότι αρχίζει και διαβρώνεται; 

 

Συγκεκριμένα, τα τσιμέντα που στρώθηκαν πάνω στον λάκκο, έγιναν χωρίς καμία μελέτη, με αποτέλεσμα ήδη μεγάλα τμήματά του να βρίσκονται στον αέρα, καθώς τα νερά του λάκκου έχουν παρασύρει τα χώματα. Με λίγα λόγια, είναι θέμα χρόνου, όλες οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν να χαθούν από τα ορμητικά νερά του λάκκου.

 

Φυσικά, η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μοναδική.

 

Σε όλο το νησί, σε όλη την περιφέρεια και την χώρα, υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις, όπου με μπαλώματα προσπαθούν να καλύψουν τα προβλήματα, σε έργα που έχουν κοντινή ημερομηνία λήξης.

 

Άλλωστε έχουμε αναφέρει πάρα πολλές φορές πως τα αντιπλημμυρικά έργα και αντίστοιχα έργα υποδομών, φέρνουν πονοκέφαλο στους φορείς υλοποίησης της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βέβαια, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάνουν ταυτόχρονα ημερίδες, συνέδρια και φυσικά να βάζουν επιπλέον φόρους για την κλιματική αλλαγή.

 

Για ΕΕ κυβέρνηση και τους πιστούς αυτής της πολιτικής, η κλιματική αλλαγή είναι ένα πεδίο κερδοφορίας και όχι ένας κίνδυνος για την ανθρώπινη ύπαρξη.

 

 Μπορεί η δημοτική αρχή να κρύψει τις ευθύνες της πίσω από αυτό; Φυσικά και όχι. Με κάθε ευκαιρία και σε κάθε θέμα προωθεί την κυβερνητική πολιτική.

 

Άλλοτε θέλει να πείσει με έργα υποδομών μακέτες τα οποία δεν πραγματοποιούνται ποτέ.

 

Άλλοτε θέλει να πείσει ότι δεν χρειάζονται ή δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτά τα έργα.

 

Σε κάθε περίπτωση, σε κάθε νεροποντή, σε κάθε φυσικό φαινόμενο είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική τους δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες και την περιουσία τους.

 

Όχι γιατί δεν υπάρχει η τεχνική γνώση, αλλά διότι προσπαθούν με το ελάχιστο κόστος να καλύψουν και να μην λύσουν τα προβλήματα.

 

Ως αποτέλεσμα, γινόμαστε θεατές ενός ασταμάτητου ράβε ξήλωνε. Δυστυχώς η πορεία των εργασιών στο Γαβράδο, είναι ακόμα μια τέτοια περίπτωση. 

(δελτίο Τύπου)