Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, συζήτησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, για τις αποζημιώσεις και για τα προβλήματα των αγροτών.

 

Σχετική ανακοίνωση του κ. Πασχαλίδη αναφέρει τα εξής:

“Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της Π.Ε. Καβάλας.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο ζήτημα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, για ζημίες που έχουν προκληθεί από τα καιρικά φαινόμενα (καύσωνα).

 

Επίσης, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στη μείωση της παραγωγής της σόγιας, του καλαμποκιού και του ηλιόσπορου καθώς και στις καταστροφές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες του Μελισσοκομείου και στα Τενάγη Φιλίππων λόγω του πολύ δυνατού ανέμου.

 

Επιπλέον, ο Βουλευτής τόνισε για μία ακόμη φορά την ανάγκη εγκατάστασης μιας αποτελεσματικής αντιχαλαζικής προστασίας, με την εγκατάσταση «μπαλονιών» με ιωδιούχο άργυρο, μέθοδος που έχει εξασφαλίσει τις παραγωγές στη Γαλλία.

 

Τέλος, ο Βουλευτής αιτήθηκε την ένταξη στην κρατική αρωγή μέσω του ΕΛΓΑ των 15.000 στρεμμάτων που καταστράφηκαν στο Δήμο Νέστου από την πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού, καθώς και του φυτικού κεφαλαίου του Δήμου Παγγαίου που αφορά κυρίως τις καλλιέργειες ελιών και αμπελιών, οι οποίες κατεστράφησαν λόγω της σφοδρής χαλαζόπτωσης του 2022.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο για τη σημερινή συνάντηση, κατά την οποία συζητήσαμε εκτενώς τα διάφορα προβλήματα των παραγωγών της Π.Ε. Καβάλας. Ο Πρόεδρος άκουσε με μεγάλη προσοχή όλα τα ζητήματα που του έθεσα και είμαι βέβαιος ότι θα προβεί στις δέουσες ενέργειες...».”