Ανατροπή σημειώθηκε στα «προγνωστικά» για τις εκλογές στην Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, γνωστή ως «ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Ε.».

 

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου 2024 στην Κομοτηνή. 

 

Η υποψηφιότητα του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, συζητιόταν εδώ και εβδομάδες ως το φαβορί της διαδικασίας μιας και είχε ισχυρή στήριξη από μια, κατά τα φαινόμενα τουλάχιστον, σημαντική πλειοψηφία των δημάρχων. 

 

Ωστόσο η διαδικασία δεν κύλησε σύμφωνα με τις προβλέψεις μιας και σημειώθηκαν ανατροπές της τελευταίας στιγμής και υπήρξε έντονο παρασκήνιο και σε ορισμένες περιπτώσεις υψηλοί τόνοι. 

 

Νέος πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ αναδείχθηκε ο δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, λαμβάνοντας 50,36% των ψήφων. Ο Θόδωρος Μουριάδης είχε ποσοστό 49.34%.

 

Ο κ. Παπαδόπουλος διαδέχεται στη θέση του προέδρου τον μέχρι πρότινος δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, ο οποίος δεν επανεκλέχτηκε στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

 

Στο νέο Δ.Σ. συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης (ο οποίος φέρεται να στήριξε τον Γιώργο Παπαδόπουλο) και ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης (που φέρεται να στήριξε τον Θόδωρο Μουριάδη). 

 

Κατά πληροφορίες, ο νέος πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ Γιώργος Παπαδόπουλος πρότεινε στο Θόδωρο Μουριάδη την θέση του αντιπροέδρου αλλά ο δήμαρχος Καβάλας δεν την αποδέχθηκε.

 

 

Στο νέο 7μελές Δ.Σ. συμμετέχουν οι εξής Δήμαρχοι:

 

  • Πρόεδρος: Γιώργος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Δράμας

 

  • Αντιπρόεδρος: Θωμάς Μίχογλου, Δήμαρχος Τοπείρου

 

  • Μέλη: Ευστράτιος Κοντός, Δήμαρχος Ξάνθης, Απόστολος Ιωάννου, Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών, Ελευθέριος Κυριακίδης, Δήμαρχος Θάσου, Φίλιππος Αναστασιάδης, Δήμαρχος Παγγαίου, Παναγιώτης Καλακίκος, Δήμαρχος Σουφλίου