Την Καβάλα επισκέπτεται σήμερα Τετάρτη 24 Ιανουαρίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Αρβανίτης.

 

Στις 7:00 το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοιχτή συζήτηση στο ξενοδοχείο Galaxy.

 

Νωρίτερα το πρωί μίλησε στο KavalaNews.gr και στον Τάσο Αποστολίδη. Αναφερόμενος στο Νομοσχέδιο για τον γάμο των ζευγαριών ίδιου φύλου τόνισε πως η ΝΔ έχει ένα εσωτερικό θέμα να λύσει καθώς οι αντιδράσεις από βουλευτές της είναι πολλές, ωστόσο προέβλεψε ότι το νομοσχέδιο θα περάσει με τις ψήφους άλλων κομμάτων.

 

Ερωτηθείς σχετικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια εξήγησε πως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε ποτέ αντίθεση αναφορικά με τη συνεργασία ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου με ένα κρατικό, κάτι που όπως είπε ήδη γίνεται σε έναν βαθμό. Τόνισε πάντως ότι

 

«ούτε στην Ευρώπη τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι μια ιδέα που γενικά προχωράει».

 

Επιπλέον όπως είπε, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις χώρες της Ευρώπης δεν είναι πρώτης κλάσης.

 

Για τη διαρροή των Ελλήνων φοιτητών προς τα ξένα πανεπιστήμια υποστήριξε πως, το άνοιγμα των κρατικών πανεπιστήμιων με όρους όπως γίνεται και σε άλλες χώρες θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα.

 

Για την επιστολική ψήφο τόνισε πως

 

«η κυβέρνηση κάνει συνέχεια παγαποντιές.

 

Το θέμα της επιστολικής ψήφου θα έπρεπε αρχικά να λύσει τα προβλήματα των ανθρώπων που βρίσκονται εντός Ελλάδας και οι οποίοι έχουν σοβαρό πρόβλημα στο να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

 

Μιλάω για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, για τους εποχικούς εργαζόμενους κ.α. Κανονικά θα έπρεπε να προχωρήσουμε όχι στην επιστολική αλλά στην ηλεκτρονική ψήφο.

 

Υπάρχει ο τρόπος. Το παιχνίδι της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή είναι για να μαζεύει ό,τι συντηρητικό κοινό υπάρχει εκτός Ελλάδας και να το κάνει συμπαγές.

 

Είναι λάθος αυτό και το πιο σημαντικό είναι ότι ενώ δεν υπήρχε αυτή η κουβέντα, η κ. Κεραμέως φέρνει μια τροπολογία για εντάξει μέσα και τις εθνικές εκλογές. Η συμφωνία ήταν να δούμε πως θα πάει στις ευρωεκλογές και να το βελτιώσουμε.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έδινε συναίνεση για το θέμα όπως ήρθε στην αρχική του μορφή, επιστολική ψήφος μόνο για τις ευρωεκλογές και να το δούμε ως πιλότο. Άλλωστε όταν πάμε σε ένα νομοθέτημα καλό θα είναι να υπάρχει η σύγκληση των απόψεων για να πάμε σε κάτι καλό.

 

Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης θεωρεί ότι είναι ο ιδιοκτήτης. Κάνει ό,τι θέλει…νομίζει. Δεν είναι επιτρεπτό αυτό και δεν μπορείς να παίζεις και με τις αγωνίες των ανθρώπων»,

 

είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αρβανίτης.