Με τον υφυπουργό υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους συναντήθηκε η βουλευτής Καβάλας, Αγγελική Δεληκάρη, για την οικολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και την ενίσχυση του προσωπικού του ΕΚΑΒ της Θάσου.

 

Αναλυτικά, σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

 

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους είχε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη.

 

Στο επίκεντρο της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας βρέθηκαν ζητήματα που ενδιαφέρουν την Π.Ε. Καβάλας και χρήζουν αντιμετώπισης. 

 

Η κυρία Δεληκάρη έθεσε αρχικά το ζήτημα της καλύτερης αντιμετώπισης των ογκολογικών περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Η αλλαγή του Οργανισμού του ΓΝΚ αποτελεί τη μόνη λύση για να προχωρήσει η δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής, αίτημα διαρκές και επιτακτικό, κάτι που τονίστηκε εκ μέρους της κυρίας Δεληκάρη.

 

Η προκήρυξη θέσεων του απαραίτητου προσωπικού, με όλες τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν και είναι γνωστές στο Υπουργείο (όπως η μη πλήρωσή τους) αποτελεί μια αναγκαία διαδικασία. Ο κύριος Θεμιστοκλέους επισήμανε πως το Υπουργείο είναι γενικά θετικό στη δρομολόγηση των αλλαγών αυτών.

 

Στη συνέχεια συζητήθηκε το ζήτημα των πληρωμάτων των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που καλύπτουν τη Θάσο. Η κυρία Δεληκάρη τόνισε πως η σημαντική τουριστική κίνηση του νησιού κατά τους θερινούς μήνες πολλαπλασιάζει τον πληθυσμό, αλλά ταυτόχρονα και τα περιστατικά που καλείται να αντιμετωπίσει το ΕΚΑΒ, ζητώντας να διασφαλιστεί η επάρκεια προσωπικού, μόνιμου και επικουρικού.

 

Η κυρία Δεληκάρη είχε άλλωστε δεσμευτεί να προωθήσει το θέμα στο Υπουργείο Υγείας, έπειτα από συζήτηση που είχε με τον δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη.

 

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Υγείας του διαβεβαίωσε πως μέριμνα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου είναι η ενίσχυση με προσωπικό των τουριστικών προορισμών και δη της νησιωτικής Ελλάδας. Ειδικότερα για τη Θάσο, με τις προσλήψεις που προωθεί άμεσα το Υπουργείο Υγείας αλλά και με τη συνέχιση της πολιτικής των αποσπάσεων, τα ζητήματα επάνδρωσης των ασθενοφόρων θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

 

Η κυρία Δεληκάρη ευχαρίστησε τον κύριο Θεμιστοκλέους για την πολύ ουσιαστική συζήτηση, σε συνέχεια της διαρκούς επικοινωνίας που υπάρχει με το Υπουργείο για όλα τα θέματα που αφορούν την Π.Ε. Καβάλας και Θάσου.