Χριστούγεννα στην Καβάλα 2023

 

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

 

- 12:00  Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.

 

Μουσική συναυλία από το μουσικό συγκρότημα “JUKEBOX” με ραδιοφωνικές ελληνικές και ξένες επιτυχίες δεκαετίας 80-90 POP, ROCK, DISCO.

 

- 18:30 Συνοικία Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων.

 

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα  από τα μέλη και τους χορευτές του Μορφωτικού Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων.

 

Παραμυθούπολη, Νέστος

- 20:00 Λευτέρης Μαθιουδάκης και Χρήστος Καλλιοντζίδης

 

 

Ονειρούπολη, Δράμα

 

- 12:00 Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας

 

Ανάγνωση παραμυθιών από τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δράμας.

 

 

- 13:00 Κεντρική Σκηνή

 

Ο δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος μαζί με τον αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Μιχάλη Τάσσου μοιράζουν ευχές και δώρα στους μικρούς φίλους της Ονειρούπολης

 

- 13:30

 

Η σχολή χορού Βίκυ Ακκασίδου έρχεται στη σκηνή της Ονειρούπολης και παρουσιάζει ένα χορευτικό πρόγραμμα σε κλασικούς, μοντέρνος αλλά και jazz ρυθμούς.

 

- 19:30 Κεντρική Σκηνή

 

 Η Μεσόγειος band ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή της ονειρούπολη για ένα συναρπαστικό live

 

 

Απόλλωνας Σινεμά

 

Προβολή της Χριστουγεννιάτικης ταινίας «Κουραμπιέδες από Χιόνι»

 

Περίληψη

 

Σε ένα πανέμορφο ορεινό χωριό, ένας ιδιόρρυθμος ζαχαροπλάστης, ο κύριος Παναγιώτης (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος) αναγκάζεται λόγω συνθηκών να κρύψει από όλους στο σπίτι του την μικρούλα Φανή (Αριάδνη Βελλή). Γρήγορα τα δυο εγγόνια του (Σπύρος Ντούγιας, Στέλλα Μουρίκη) και ένας φίλος τους (Στρατής Ζαχαρής) ανακαλύπτουν την κρυμμένη Φανή και έτσι σχηματίζεται η συμμορία των πέντε. Τα τέσσερα παιδιά και ο κύριος Παναγιώτης ζουν μια υπέροχη περιπέτεια μεταξύ πραγματικότητας και παραμυθιού. Πρέπει όμως πρώτα να ξεγελάσουν τους πάντες. Την κόρη του κυρίου Παναγιώτη (Κατερίνα Γερονικολού), τον γιατρό του χωριού (Μελέτης Ηλίας) και γενικώς όλους τους κατοίκους της μικρής κοινωνίας. Τα εμπόδιά τους είναι άπειρα κι αφού περάσουν από χίλιες δυο ανατροπές και δοκιμασίες, θα αποκαλυφθούν και θα χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα;

Προβολή της Χριστουγεννιάτικης ταινίας «Wonka»

 

Περίληψη

 

Όταν ο αισιόδοξος και γεμάτος δέος Γουίλι Γούνκα καταφθάνει στο κέντρο του κόσμου της σοκολατοποιίας, δεν έχει παρά μερικά κέρματα στην τσέπη του και ένα καπέλο γεμάτο όνειρα, συμπεριλαμβανομ ένου να ανοίξει το δικό του μαγαζί με σοκολάτες πλάι στους σπουδαιότερους σοκολατοποιούς του κόσμου. Αλλά σε αυτή τη μεγαλοπρεπή, αν όχι ανελέητη, πόλη, τα ελάχιστα χρήματα του Γουίλι κάνουν φτερά γρήγορα, και καταλήγει σε ένα μονοπάτι γεμάτο κακουχίες καθώς αναγκάζεται να δουλέψει σαν σκλάβος σε ένα πλυσταριό. Παρόλο που το μέλλον του Γουίλι διαγράφεται δυσοίωνο, το φρόνημα του παραμένει ακμαιότατο, αν και η σοκολατοποιία είναι ένας κλάδος πολύ πιο σκληρός από αυτό φαίνεται και η ευφυία του δεν τυχαίνει θερμής υποδοχής από το αδίστακτο Καρτέλ της Σοκολάτας, που θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την πελατεία δική του. Όμως, χάρη στη μοναδικότητα και τις ιδιοφυείς ιδέες του και με τη βοήθεια μερικών εντυπωσιακών φίλων – ειδικά μιας πανέξυπνης ορφανής νεαρής που ακούει στο όνομα Νουντλ.