Την Πέμπτη (09/11), συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Καβάλας, με θέματα την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες και χιονοπτώσεις, ενόψει της χειμερινής περιόδου 2023-2024.

 

Σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Π.Ε. Καβάλας, αναφέρει τα εξής:

“Συγκλήθηκε και συνεδρίασε την Πέμπτη 09-11-2023 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας με θέματα:

 

1. «Πρόληψη και ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων ενόψει της χειμερινής περιόδου 2023-2024» και

 

2.«Πρόληψη και ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού ενόψει της χειμερινής περιόδου 2023-2024».

 

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ ΠΕ Καβάλας, κ. Πολίτης Αλέξης, παραβρέθηκαν, ο Προϊστάμενος της Δνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ κ. Χουβαρδάς Κων/νος, ο εκπρόσωπος Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Δ/σης Μακεδονίας Θράκης κ. Μιχαήλ Καρακότσογλου.

 

Ο Υποδιοικητής Π.Υ Καβάλας Αντιπύραρχος Μορφίδης Γεώργιος, οι Αντιδήμαρχοι για θέματα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Νέστου κ. Βλάχος Δημήτριος και Δήμου Καβάλας Κυριάκος Σταυρίδης, Υπηρεσιακοί παράγοντες Δήμων Παγγαίου, Θάσου και Καβάλας.

 

Ο Προϊστάμενος του τμημ. Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Καβάλας κ. Σταύρος Κιβράκης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, καθώς επίσης οι εκπρόσωποι των Υπηρεσιών που αποτελούν τακτικά μέλη του ΣΟΠΠ ΠΕ Καβάλας και φορείς που προσκλήθηκαν και εμπλέκονται στην αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες και χιονοπτώσεις - παγετό.

 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες στα επιμέρους ζητήματα που αφορούν τον ρόλο και τις αρμοδιότητες τους, καθώς και τον βαθμό ετοιμότητας, σύμφωνα με τα επιχειρησιακά σχέδια και τα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, από πλημμύρες και χιονοπτώσεις – παγετό.”