Επιστολή με την οποία διαμαρτύρεται για τις πολιτικές θέσεις που διατύπωσε ο δήμαρχος Θάσου σχετικά με το ΓΠΣ του νησιού αλλά και τις προβλέψεις του Περιφερειακού Χωροταξικού έδωσε στη δημοσιότητα το μέλος της συντονιστικής επιτροπής πολιτών Βασίλης Στάμος (αριστερά στη φωτογραφία). Στην επιστολή γίνεται αναφορά σε σχετικά πρόσφατη (Αύγουστος 2015) γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου για το Περιφερειακό Χωροταξικό, στην οποία διατυπώνονται παρατηρήσεις επί του σχεδίου που υπήρχε. Ο κ. Στάμος ζητά την ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και παρεμβάσεις στα αρμόδια Υπουργεία πριν γίνει νόμος το προτεινόμενο Περιφερειακό Χωροταξικό.

 

Η επιστολή έχει ως εξής:

 

Σταμος Σ βασιλης μελος της συντονιστικης για το χωροταξικο

 

Επιστολη διαμαρτυρια προς το δημαρχο θασου.

 

Οχι αλλο θεατρο δημαρχε μην υποτιμας την νοημοσυνη μας και μην παιζεις με το περιβαλλον και το μελλον αυτου του νησιου.

Λες πως εισαι περηφανος για τα αντανακλαστικα μας τα δικας σας αντανακλαστικα ειναι που μας μπερδεουν γιατι δεν βλεπουμε να μας υπηρετειται οπως θα επρεπε, εκτος αν δημαρχε οι αντιδημαρχοι σου δεν σου τα λενε ολα.

Αυτοι οι κατοικοι που θες να υπηρετεις θα ηθελαν να ησουν μαζι τους στο περιφεριακο συμβουλιο στην κομοτηνη και μαζι τους να υπερασπιζοσουν το νησι.

Εσυ ομως δημαρχε δεν ηρθες και συνεχιζεις να μας παραπληροφορεις και να μας καθησυχαζεις.

Επειδη παρελαβα απο τους παπουδες αυτου το τοπου ενα πολιτισμο και μια ιστορια και πρεπει να τα παραδωσω στα παιδια μου σωστα και αθικτα επειδη ο παπους μου μου χαρισε ενα περβολι με την ευχη να το σκαψω πιο βαθια και να το φραξω πιο στερεα δεν θα σας αφησω να καταστρεψετε αυτον τον τοπο θα σας σταματησω με την λογικη και με στοιχεια τα οποια εσεις αποκρυπτετε απο τον κατοικο αυτου του νησιου.

Μιλας στην επιστολη σου για την μελετη του γενικου πολεοδομικου του νησιου αξιας 500.000 χιλ. Ευρω μια μελετη που απο τι φαινεται θα παει στα σκουπιδια γιατι την απαντηση την δινεις εσυ με την αποφαση σου 204/2015.

Για να γινω πιο σαφης :

Σις 24/7/2015 (Ιουλιος) η περιφερεια ΑΜΘ ενημερωνει τους φορεις (δημος θασου) για συγκεντρωση γνωμοδοτησεων με θεμα το χωροταξικο.

 

Στις 10/8/2015(αυγουστος) η ποιοτητα ζωης του δημου θασου βγαζει την αποφαση 97/2015 και γνωμοδοτει σε χρονο ρεκορ για το χωροταξικο .

Ποιος εδωσε το δικαιωμα σε πεντε ανθρωπους να κανονισουν το μελλον των κατοικων του νησιου για τα επομενα εικοσι χρονια χωρις να τους ρωτησουν;.

 

Στις 19/8/2015(Αυγουστος) η γνωμοδοτηση της ποιοτητας ζωης ψηφιζεται απο το δημοτικο συμβουλιο αρ αποφ 204/2015. Δυο πραγματα συμβαινουν η οι συμβουλοι τα ειδαν ολα καλα στην εισηγηση η εξαπατηθηκαν τριτο δεν χωραει.Και να τι ψηφισαν οι συμβουλοι :

"Νομικη δεσμευτικοτητα των χωροταξικων σχεδιων."

(Ειναι πολυ σημαντικο να αναφερθουν μερικες επισημανσεις για την δεσμευτικοτητα των χωροταξικων σχεδιων καθως τα περιφερειακα χωροταξικα σχεδια αποτελουν τον υπερκειμενο σχεδιασμο για τα γενικα πολεοδομικα σχεδια..... Ειναι δηλαδη σαφες οτι τα χωροταξικα σχεδια περιεχουν και σαφεις δεσμευσεις, οι οποιες στην περιπτωση που δεν τηρουνται απο την διοικηση κατα την εφαρμογη των πολιτικων της στο χωρο ,αυτοματα τις καθιστουν παρανομες.Για παραδειγμα η χωροθετηση δραστηριοτητων οι οποιες δεν ακολουθουν τις κατευθυνσεις του χωροταξικου σχεδιου ειναι παρανομες.)

Αρα ο δημος θασου δινει 500.000€ για κατι το οποιο δεν ειναι δεσμευτικο;

 

Στις 5/10/2015 (Οκτωβριος) γινεται μετα απο προσκληση στην περιφερεια στην Κομοτηνη διαβουλευση με μελετητες δημαρχους α και β τοπικης αυτοδιοικησης δηλαδη τωρα αρχιζει η διαβουλεση (οι κατοικοι της θασου την ειχαν κανει την διαβουλευση χωρις να το ξερουν)!!!!!

 

Στις 6/10/2015 (οκτωβριος) γινεται δημοσια διαβουλευση στην κομοτηνη με φορεις και πολιτες.

 

Δημαρχε στην γνωμοδοτηση σου για το β1 σταδιο του χωροταξικου της ΑΜΘ αναφερεις οτι συμφωνεις με τον σχεδιασμο της περιφερειας "(τελος οι κατευθυνσεις για την εξορυκτικη δραστηριοτητα ηδη αποτελουν πολιτικη της παρουσας διοικησης του δημου)". Και οτι "(σχετικα με την εξορυκτικη δραστηριοτητα βρισκονται προς την θετικη κατευθυνση οι προβλεψεις για προτεραιοποιηση της εξορυξης εναντη αλλων χρησεων....)".

Θα ηθελα δημαρχε να μας αναφερεις πιο νοσηρο μυαλο οπως λεει και η θασιακη τα εχει γραψει αυτα στην γνωμοδοτηση ;.

Για ολα τα παραπανω και αλλα τοσα δημαρχε για τα οποια πιστευω οτι γινανε εν αγνοια των κατοικων του νησιου αλλα και ισως και της εξαπατησης δημοτικων συμβουλων ζηταω να πραγματοποιηθει εκτακτο δημοτικο συμβουλιο με θεμα την ακυρωση της αποφασης 204/2015 και 97/2015. Συγχρονως με αποφαση δημοτικου συμβουλιου να ζητησετε απο το ΥΠΕΝ την ακυρωση των γνωμοδοτησεων για το νησι της θασου σε σχεση με τους χαρτες εξορυξης, τουρισμος, μεταποιηση για να επανακαθοριστουν πρωτου γινουν υπουργικη αποφαση.Αυτο δημαρχε δεν ειναι επαναστατικη γυμναστικη αλλα σωστη αντιδραση .