«Εγκεφαλικά» προκάλεσε το πρωί της Τετάρτης 4/10/2023 το Υπουργείο Εσωτερικών όταν «έτρεξαν» τα δοκιμαστικά για τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

 

Τα τεστ έγιναν on air, δηλαδή ήταν ορατά από τους χρήστες και όχι ιδιωτικά.

 

Σημειώνεται ότι η τελική γενική δοκιμή των συστημάτων για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές θα γίνει στις 14:00 της Πέμπτης 5/10 στο Υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας και των εκπροσώπων της SingularLogic.

 

Μια μέρα πριν όμως, αν αναζητούσε κάποιος τα αποτελέσματα των προηγούμενων δημοτικών εκλογών, αντί για τις κάρτες αποτελεσμάτων του 2019 «έπεφτε» πάνω στις φετινές δημοτικές εκλογές, τις οποίες το Υπουργείο Εσωτερικών έδειχνε να έχουν διενεργηθεί στις 2 Οκτωβρίου.

 

Κάθε κάρτα αποτελεσμάτων είχε σήμανση σε κόκκινο χρώμα που έγραφε «ΠΡΟΣΟΧΗ: δοκιμαστικά δεδομένα».

 

Δεν το πρόσεξαν όμως όλοι.

 

Τι έδειξαν τα «αποτελέσματα»

 

Οι δήμοι του νομού Καβάλας εμφάνιζαν το πρωί της Τετάρτης 4/10/2023 μια καθαρή εικόνα για το ποιοι υποψήφιοι, υποτίθεται, ότι εκλέγονται ή περνούν στο δεύτερο γύρο.

 

Με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων περίπου στο 60%, φαινόταν ότι:

 

- στο δήμο Νέστου «εκλέγεται» από την πρώτη Κυριακή ο Τάσος Τσολάκης, αφήνοντας στην μείζονα αντιπολίτευση τον νυν δήμαρχο Σάββα Μιχαηλίδη.

 

- στο δήμο Παγγαίου εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή ο νυν δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης, με δεύτερο τον Μιχάλη Διαμαντόπουλο και εκτός δημοτικού συμβουλίου τη Μαρία Βαρύτη την οποία δείχνει να μην έχει πιάσει το εκλογικό μέτρο.

 

- στο δήμο Θάσου έδειχνε «νέο δήμαρχο» από την πρώτη Κυριακή, τον προερχόμενο από το ΚΚΕ Νίκο Χρυσάφη και δεύτερο (με 80 ψήφους διαφορά) τον νυν δήμαρχο Λευτέρη Κυριακίδη. Πάντως εμφάνιζε το Λευτέρη Μερέση να έχει καταφέρει να εκλέξει τον εαυτό του!

 

- στο δήμο Καβάλας «έδειξε» δεύτερη Κυριακή, ανάμεσα στον Θόδωρο Μουριάδη και τον Γιάννη Εριφυλλίδη.

 

Δείτε παρακάτω τις κάρτες του Υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic με τα… φανταστικά αποτελέσματα και μην ξεχνάτε: οι κανονικές εκλογές είναι την προσεχή Κυριακή 8 Οκτωβρίου! Τότε θα ξέρουμε τα πραγματικά αποτελέσματα.