Για την απομάκρυνσή της από τη θέση της αναπληρώτριας διοικήτριας του Νοσοκομείου Καβάλας ενημερώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου, με υπηρεσιακό έγγραφο, η Στέλλα Παπαδοπούλου.

 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται σχετικό ΦΕΚ στο οποίο θα καθορίζεται η διαδικασία αντικατάστασής της αν και λέγεται ότι ο αντικαταστάτης έχει ήδη επιλεγεί.

 

Για την ώρα, παραμένει στα καθήκοντά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Χρήστος Κοπατσάρης, ο οποίος δεν περιλήφθηκε στο πρώτο «κύμα» αντικαταστάσεων διοικητών.

 

Σύμφωνα με ορισμένες κυβερνητικές πηγές, η αντικατάσταση όλων σχεδόν των διοικητών νοσοκομείων της χώρας είναι θέμα μερικών εβδομάδων.

 

Η διαδικασία χωρίζεται σε αρκετά και διαφορετικά στάδια ώστε να μην μείνουν «ακέφαλα» τα νοσοκομεία και οι μονάδες τις οποίες αυτά εποπτεύουν.

 

Οι τελικές απομακρύνσεις διοικητών αναμένεται να γίνουν γνωστές αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής νέων διοικητών.

 

Υπήρχε κι ένα δεύτερο σενάριο, που παραμένει πιθανό, το οποίο μιλά για προσωρινούς διοικητές που θα αντικαταστήσουν τους σημερινούς, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής μετά την αξιολόγηση αιτήσεων και βιογραφικών.

 

Στο μεταξύ έντονο είναι και το παρασκήνιο στην Καβάλα καθώς λέγεται ότι υπήρξαν διαφωνίες εντός του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή διοικητή, ως προς το ποιος θα αναλάβει.

 

Επίσης, υπήρξε πληροφορία ότι γνωστό τοπικό στέλεχος αρνήθηκε την θέση του αναπληρωτή διοικητή. Αν αυτό ευσταθεί, τότε ενισχύεται η εκτίμηση ότι ο Χρήστος Κοπατσάρης θα αργήσει να αντικατασταθεί.

 

Τέλος, υπάρχει μια πληροφορία ότι «πάτησε πόδι» στην όλη διαδικασία επιλογής προσώπου στην Καβάλα και στέλεχος των ΑΝΕΛ από την Κεντρική Μακεδονία…