Καταγγέλλουμε την οποιαδήποτε εκχώρηση Δημοσίων Υπηρεσιών σε εργολάβους και Αναπτυξιακούς Οργανισμούς Α.Ε., η οποία κοστίζει και σε ποιότητα και σε χρήμα”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του, ο Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Θάσου, μετά την εκχώρηση της αρμοδιότητας έκδοσης οικοδομικών αδειών του Δήμου Θάσου στον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΝΕΣΤΟΣ Α.Ε..

 

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

 

“Σε συνέχεια της εκχώρησης της αρμοδιότητας έκδοσης οικοδομικών αδειών του Δήμου Θάσου στον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΝΕΣΤΟΣ Α.Ε., ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θάσου δηλώνει τα εξής:

 

  • Η εξέλιξη αυτή είναι ο μονόδρομος προς τον οποίο οδηγεί η Κυβερνητική Πολιτική της υποστελέχωσης των Δημόσιων Υπηρεσιών και ειδικά των Υπηρεσιών των ΟΤΑ Α’ Βαθμού. Τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η πολιτική έρχονται να λύσουν οι ‘’από μηχανής Θεοί’’ – Αναπτυξιακοί Οργανισμοί Α.Ε., με το ανάλογο κόστος που τελικά θα χρεωθεί στις πλάτες των Δημοτών.

 

  • Ανάλογες εκχωρήσεις θα γίνουν στο μέλλον και σε άλλες Υπηρεσίες του Δήμου Θάσου, όπως η Τεχνική Υπηρεσία, η Υπηρεσία Καθαριότητας, κ.α. Ειδικά για την Υπηρεσία Καθαριότητας, το τελευταίο εφεύρημα της Κυβερνητικής πολιτικής για την υποστελέχωση της, είναι η υποχρεωτικότητα του απολυτηρίου Λυκείου για τους οδηγούς απορριμματοφόρων οχημάτων!!.

 

  • Καταγγέλλουμε την οποιαδήποτε εκχώρηση Δημοσίων Υπηρεσίων σε εργολάβους και Αναπτυξιακούς Οργανισμούς Α.Ε., η οποία κοστίζει και σε ποιότητα και σε χρήμα.

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θάσου, στα πλαίσια των ψηφισμάτων των Β’βάθμιων και Γ’βάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων των Ομοσπονδιών, αλλά και στα πλαίσια του αγώνα ολόκληρου του συνδικαλιστικού κινήματος, θα συνεχίσει να προασπίζεται το Δημόσιο χαρακτήρα των Υπηρεσιών του Κράτους, ο οποίος είναι προς το συμφέρον των δημοτών και της Κοινωνίας.”