Δύο ημερίδες με κοινό θέμα «χτίζοντας την αυτοπεποίθηση του παιδιού και του εφήβου» διοργανώνει το προσεχές Σαββατοκύριακο η Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Ελπίδες» Καβάλας με την υποστήριξη της Περιφέρειας ΑΜΘ και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών.

 

Η πρώτη ημερίδα, θα γίνει το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην Νομαρχίας (ισόγειο) και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, προπονητές αθλημάτων και υπευθύνων αθλητικών σωματείων στα τμήματα υποδομής.

 

Η δεύτερη ημερίδα, με το ίδιο ακριβώς θέμα, θα γίνει την επομένη, Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο Lucy  και απευθύνεται σε γονείς και κηδεμόνες νεαρών αθλητών.

 

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, ακόμη και για αυτούς οι οποίοι δεν άρχισαν ακόμη την εκπαιδευτική τους δραστηριότητα ή ακόμη και για αυτούς οι οποίοι τα παιδιά τους δεν άρχισαν ακόμη να αθλούνται.

 

Βασική ομιλήτρια και στις δύο εκδηλώσεις θα είναι η κλινική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια Φλωρεντία Μπακομήτρου.

 

Η Φλωρεντία Μπακομήτρου σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου ειδικεύτηκε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Κλινική Ψυχολογία.  Είναι υποψήφια διδάκτορας Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (θεματική: διαταραχές διατροφής).

 

Εκπαιδεύθηκε στη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, καθώς και στην Οικογενειακή Θεραπεία στο Kέντρο Οικογενειακής Θεραπείας (υπό την εποπτεία του Αιγηνητείου Νοσοκομείου).

 

Έχει διδάξει στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Ψυχολογίας και στο Μεταπτυχιακό Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2003 εργάζεται ως Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά "Αγ. Παντελεήμων".

 

Από το 2000 συνεργάζεται με το Εργαστήριο ψυχολογικής συμβουλευτικής φοιτητών με κύριο τομέα ευθύνης τους φοιτητές με αναπηρίες.

 

Η συμμετοχή της σε συλλογικά έργα είναι: (2011) Κλινική ψυχολογία στην πράξη, Εκδόσεις Παπαζήση (2009) Παιδιά και έφηβοι με ψυχοκοινωνικές και μαθησιακές διαταραχές, Τόπος (2008) Κλινική ψυχολογία στην πράξη, Ελληνικά Γράμματα (2008) Υγεία και ασθένεια, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη.