“Η επόμενη περίοδος είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να γίνει μια σοβαρή προσπάθεια για να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις υπάρχουν. Υπάρχουν εξαγγελίες για σοβαρές μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, όπου η βασική μεταρρύθμιση θα πρέπει να είναι η ενίσχυση των δομών με προσωπικό, ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο της Καβάλας, την Πέμπτη (24/08).

 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συνεχάρη το προσωπικό και τη διοίκηση του Νοσοκομείου για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν αυτές τις μέρες με τις πυρκαγιές.

 

 

Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση του ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει:

 

“Το Νοσοκομείο Καβάλας επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος όπου συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, εκπρόσωπο του ΚΕΠΥ – Βορ. Ελλάδας, και εκπροσώπους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, προκειμένου να ενημερωθεί για την υφιστάμενη κατάσταση και τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος.

 

Μετά τη συνάντηση ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε τα εξής:

 

«Βρέθηκα σήμερα στο Νοσοκομείο Καβάλας όπου είχα μια συνάντηση εργασίας με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, με εκπρόσωπο του ΚΕΠΥ και με εκπροσώπους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την κατάσταση στο Νοσοκομείο, δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν αυτή τη στιγμή με την επιβάρυνση του Νοσοκομείου, το οποίο ανέλαβε περιστατικά και από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, λόγω της εκκένωσης του εξαιτίας των πυρκαγιών.

 

Θετικό είναι ότι το Νοσοκομείο μας ανταπεξήλθε με τρόπο άψογο στην υποστήριξη αυτών των περιστατικών και με αυτόν τον τρόπο απέδειξε, για μια ακόμη φορά, ότι αν υπάρχει υποστήριξη, υποδομή και στελέχωση μπορεί να ανταπεξέλθει.

 

Αυτή τη στιγμή υπάρχει υποστελέχωση, ελλείψεις δηλαδή σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και αυτό ήταν το βασικό ζήτημα που συζητήσαμε με τους ανθρώπους του Νοσοκομείου.

 

Ασφαλώς θα είναι ένα από τα ζητούμενα της επόμενης μέρας, ευρύτερα αλλά και ειδικά για το Νοσοκομείο Καβάλας, η ενίσχυση σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να μπορέσει να επιτελέσει τον ρόλο του σαν Νοσοκομείο

αναφοράς αλλά και να υποστηρίξει τον ρόλο του ως κύρια δομή υγείας στην τοπική κοινωνία εδώ στην Καβάλα.

 

Οφείλω να συγχαρώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν αυτές τις μέρες και που συνεχίζουν να καταβάλλουν προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην αποστολή τους, με τις μεγάλες δυσκολίες που βιώνουμε. 

 

Η επόμενη περίοδος είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να γίνει μια σοβαρή προσπάθεια για να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις υπάρχουν.

 

Υπάρχουν εξαγγελίες για σοβαρές μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, όπου η βασική μεταρρύθμιση αναμφίβολα θα πρέπει να είναι η ενίσχυση των δομών με προσωπικό.

 

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αναθεωρήσουμε πάρα πολλά πράγματα κυρίως όσον αφορά την παροχή κινήτρων στους νέους ιατρούς και νοσηλευτές προκειμένου να στηριχθεί το σύστημα, αλλιώς, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσουμε να έχουμε τα αποτελέσματα που θα έπρεπε και που αξίζουν στην τοπική κοινωνία της Καβάλας.

 

Συγχαρητήρια στο προσωπικό! Συγχαρητήρια για την προσπάθεια! Η προσπάθεια όμως συνεχίζεται και πρέπει και εμείς να βοηθήσουμε οργανωμένα, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».”