Τρεις συλλήψεις στην Καβάλα και άλλες 11 σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έγιναν από τις 26 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου, για διακίνηση ναρκωτικών.

 

Κατασχέθηκαν συνολικά 112,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητες κατεργασμένης κάνναβης, κοκαΐνης και ηρωίνης, τέσσερα τσιγάρα κάνναβης καθώς επίσης και ένας θρυμματιστής.

 

Σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

 

“Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν επιπλέον κατά το χρονικό διάστημα από 26-7-2023 έως και 01-08-2023 σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Δράμας, έντεκα (11) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δώδεκα ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

 

Ειδικότερα, το παραπάνω χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από δύο οικίες, ένα όχημα και την κατοχή των δραστών κατά περίπτωση, συνολικά 112,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητες κατεργασμένης κάνναβης, κοκαΐνης και ηρωίνης, τέσσερα (4) τσιγάρα κάνναβης καθώς επίσης και ένας (1) θρυμματιστής.

 

Αναλυτικότερα συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί σε περιοχές της Ορεστιάδας, τέσσερις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί στην Αλεξανδρούπολη, δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός σε περιοχές της Καβάλας και ένας ημεδαπός σε περιοχή της Δράμας.

 

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δώδεκα υποθέσεις ενήργησαν οι Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, τα Τμήματα Ασφάλειας Καβάλας και Δράμας και το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου Καβάλας.”