To Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Ιατρείου Ακοής και Ιλίγγου από την Πέμπτη 3.12.2015 και κάθε Πέμπτη με την  ιατρό κ. Γεροστεργίου Ευδοξία, Επιμελήτρια Β’ της ΩΡΛ κλινικής.

 

Στο ιατρείο θα διερευνώνται εξειδικευμένα, περιστατικά με διαταραχές ακοής και ιλίγγου λόγω του ειδικού εξοπλισμού που πλέον θα διαθέτει το Νοσοκομείο, καθώς αναμένεται η παραλαβή μέχρι τέλους του χρόνου συσκευής Προκλητικών Δυναμικών Εγκεφαλικού Στελέχους (ABR) για διάγνωση της βαρηκοϊας σε ενήλικες και παιδιά, συσκευή βιντεονυσταγμογραφίας και διακλυστή αέρος για διερεύνηση των ιλίγγων.

 

Στα πλαίσια αυτού του Ιατρείου θα πραγματοποιείται και ανιχνευτική εξέταση ακοής στο νεογνικό πληθυσμό της περιοχής μας, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε εθνικό επίπεδο και συμβάλλει στην πιο αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση της νεογνικής βαρηκοΐας στα πλαίσια του προγράμματος «Ανάπτυξη και λειτουργία Εθνικού Δικτύου καθολικού ελέγχου για την πρώιμη διάγνωση, αντιμετώπιση και επιδημιολογική καταγραφή της νεογνικής βαρηκοΐας» που υλοποιεί το ΚΕΕΛΠΝΟ σε εθνικό επίπεδο σε συνεργασία με εξειδικευμένες κλινικές.

 

Στην πολύ σημαντική αυτή καινοτόμο δράση συμμετέχει η ΩΡΛ Κλινική του Γ.Ν. Καβάλας.

 

Η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων και η παραλαβή του αντίστοιχου εξοπλισμού των Ωτοακουστικών Εκπομπών Accuscreen έγινε την Πέμπτη 19.11.2015  στο Γ.Ν.Καβάλας παρουσία του διοικητή, της αναπληρώτριας Διοικήτριας και των ιατρών της ΩΡΛ κλινικής του Νοσοκομείου.