Άρχισε όπως φαίνεται και από το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Αntenna 1 και της εκπομπής Observator News η μαζική κάθοδος των Ρουμάνων τουριστών στη χώρα μας.

 

Η ίδια εικόνα αποτυπώνεται και στα σύνορα της Νυμφαίας στη Ροδόπη με ουρές χιλιομέτρων το Σαββατοκύριακο.

 

Η διέλευση γίνεται μετ’ εμποδίων με πολύωρες καθυστερήσεις.

 

Στο ρεπορτάζ της Ρουμανικής τηλεόρασης αναφέρονται τα λάθη που κάνουν οι Ρουμάνοι που ταξιδεύουν στην Ελλάδα με αυτοκίνητο και δίνονται πληροφορίες για το πως μπορεί κάποιος να ξεφύγει από τις τεράστιες ουρές των οχημάτων στα τελωνεία τις οποίες ο ρεπόρτερ ονομάζει κολασμένες.

 

Στην εκπομπή μίλησε και ο ιδρυτής του Forum Thassos,  Dan Adrian Dragan, ο οποίος ζει και εργάζεται μόνιμα στη Θάσο προωθώντας τον τουρισμό του νησιού στη χώρα του.

 

Έδωσε συμβουλές σχετικά με τα σημεία διέλευσης των συνόρων, τους χρόνους αναμονής στα σύνορα, για την ιδανική μέρα για να ξεκινήσει κάποιος το ταξίδι του και  άλλες συμβουλές.