Ένας καρδιολόγος μετακινείται στην Κομοτηνή τον Ιούνιο, και τρεις αναισθησιολόγοι στις Σέρρες τον Ιούλιο από το Νοσοκομείο της Καβάλας, με την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας να εκφράζει τη δυσαρέσκεια της με ανακοίνωση της.

 

Τον Ιούνιο θα μετακινηθούν γιατροί και στην Ξάνθη με την Ένωση να αναφέρει χαρακτηριστικά “θεωρούμε απαράδεκτο το ότι έχει παγιωθεί σαν κανονικότητα η μετακίνηση των γιατρών του Νοσοκομείου Καβάλας ανά την 4η Υγειονομική Περιφέρεια.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΓΕΣΥΚ αναφέρει τα εξής:

 

“Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ εκφράζει για ακόμη μία φορά την έντονη αντίθεσή του στις νέες αποφάσεις της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας σύμφωνα με τις οποίες για το μήνα Ιούνιο μετακινείται στο Νοσοκομείο Κομοτηνής για μία εφημερία ο Καρδιολόγος του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ενώ για το μήνα Ιούλιο μετακινούνται για τρείς εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών οι Αναισθησιολόγοι του Νοσοκομείου μας.

 

Θεωρούμε απαράδεκτο το ότι έχει παγιωθεί σαν κανονικότητα η μετακίνηση των γιατρών του Νοσοκομείου Καβάλας ανά την 4η Υγειονομική Περιφέρεια. Υπενθυμίζουμε δε ότι ήδη Παθολόγοι του Νοσοκομείου μας μετακινούνται στο Νοσοκομείο Ξάνθης για εφημερίες και το μήνα Ιούνιο.

 

Συνειδητοποιούν οι Διοικούντες πως αποδυναμώνουν διαρκώς το Νοσοκομείο Καβάλας από κρίσιμες Ειδικότητες ενώ η τουριστική περίοδος μόλις ξεκινάει κ ο πληθυσμός που θα χει να καλύψει το Νοσοκομείο μας για τους επόμενους μήνες θα είναι διπλάσιος κ τριπλάσιος;

 

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο. Κάλυψη των κενών θέσεων για όλα τα Νοσοκομεία με διορισμούς άμεσα. Η μετατροπή των γιατρών σε περιοδεύοντα θίασο το μόνο που θα πετύχει θα είναι ακόμη περισσότερες παραιτήσεις από αυτές που ήδη είναι σε εξέλιξη και οδηγούν το ΕΣΥ σε κατάρρευση.”