Την Παραλία της Καλαμίτσας καθάρισαν οι μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας οι Σύλλογοι της περιοχής. 

 

Αναλυτικά, σύμφωνα με το δήμο Καβάλας:

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας της Καλαμίτσας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 7 Ιουνίου, με τη συμμετοχή των μαθητών του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας και μελών των Πολιτιστικών και Αθλητικών συλλόγων της περιοχής.

 

Οι εθελοντές περισυνέλεξαν τα απορρίμματα και απομάκρυναν χόρτα και φύκια από την αμμουδιά, έβαψαν ορισμένες εγκαταστάσεις και άφησαν το καλλιτεχνικό τους αποτύπωμα στην είσοδο της παραλίας, ζωγραφίζοντας τα αποδυτήρια.

 

Ο Δήμος Καβάλας αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί τους μικρούς μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπροσώπους όλων των συλλόγων της Καλαμίτσας και των γειτονικών περιοχών, διότι συνέβαλαν στην αισθητική αναβάθμιση μιας από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της πόλης μας. Με την εθελοντική δράση τους απέδειξαν ότι ενδιαφέρονται εμπράκτως για την προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντας παράλληλα το καλύτερο παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς προς την τοπική κοινωνία και στους επισκέπτες της Καβάλας κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης: "Οι εθελοντές ήρθαν εδώ σήμερα για δείξουνε στους κακοπροαίρετους ότι η Καλαμίτσα ανήκει στους Καβαλιώτες. Τις επόμενες ημέρες θα καθαριστεί όλη η παραλία από ειδικά μηχανήματα και θα τοποθετηθούν ομπρέλες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία για τη σημερινή δράση. Κατάφεραν να περάσουν το μήνυμα του εθελοντισμού σε μικρούς και μεγάλους, αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της παραλίας".

 

Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κυριάκος Σταυρίδης: "Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στους εκπροσώπους των συλλόγων της Καλαμίτσας, για τον καθαρισμό της παραλίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται στο πλευρό του Δήμου Καβάλας. Διακρίνονται για την ευαισθησία τους και τη διαρκή προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο".

 

Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Κηπούπολης - Καλαμίτσας, Νίκος Μωυσίδης: "Όπως βλέπετε η ανταπόκριση των κατοίκων της Καλαμίτσας, της Νεάπολης και άλλων περιοχών της δυτικής πλευράς της πόλης είναι πολύ μεγάλη. Είναι κάτι που μας χαροποιεί και μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε. Σύντομα θα πραγματοποιηθούν κι άλλες εκδηλώσεις στην παραλία της Καλαμίτσας, με τη στήριξη του Δήμου Καβάλας".

 

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

 

- Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης – Καλαμίτσας

- Σύλλογος Κατοίκων Νεάπολης Καβάλας

- Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας

- Μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας

- Σύλλογος Εικαστικών Τεχνών και Φιλότεχνων Καβάλας Artattack

- Γυναικεία ομάδα Καλαθοσφαίρισης "Πάνθηρες"

- Όμιλος "ΑΛΚΥΩΝ" Καλαμίτσας

- Ωδείο "Νεάπολις"

- GAIA FIRST