γράφει ο

Γιάννης Εριφυλλίδης

 

Ξεπερνά το όρια της κοινής λογικής η αδιαφορία της δημοτικής αρχής αναφορικά με τον καθαρισμό και ευπρεπισμό της παραλίας της Ραψάνης. Ομπρέλες δεν τοποθετήθηκαν, καρέκλες και ξαπλώστρες δεν διανοούμαστε να ζητήσουμε να τοποθετηθούν! 

 

Μόνιμη απάντηση της δημοτικής αρχής αποτελεί το ότι οι καρέκλες και οι ξαπλώστρες καταστρέφονται από τους δημότες και γι’ αυτό ελήφθη η απόφαση να μην τοποθετούνται. 

 

Αν βαδίσει κανείς προς το ανατολικό κομμάτι της παραλίας,

στο ύψος της ταβέρνας «YALOS», η κατάσταση είναι ακόμη πιο άσχημη. Το νερό στη στραπατσαρισμένη ντουζιέρα μόλις προχθές δόθηκε, όπως μας είπαν οι λουόμενοι, καλαθάκια για τα σκουπίδια δεν τοποθετήθηκαν, το αποδυτήριο δεν εγκαταστάθηκε, η άμμος δεν καθαρίστηκε, τα σκαλιά που οδηγούν στην παραλία είναι παγίδα για έναν ηλικιωμένο λουόμενο (και στην ακτή, κατά παράδοση, ηλικιωμένοι κάτοικοι του Βύρωνα πηγαίνουν για το μπάνιο τους καθημερινά).

 

Επιπλέον, με μεγάλη λύπη πληροφορούμαστε ότι ο αυτόνομος μηχανισμός πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με αναπηρία δεν θα τοποθετηθεί στη Ραψάνη ούτε και φέτος, με κίνδυνο μάλιστα να απενταχθεί και ολόκληρο το έργο λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων. 

 

Στον Δήμο Παγγαίου τέτοιος μηχανισμός υπάρχει ήδη σε 4 παραλίες, στη Θάσο επίσης σε 4 παραλίες, σε εμάς με το ζόρι στο Περιγιάλι.

 

Έως και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, που επισκεφτήκαμε την ακτή, η εικόνα ήταν όπως ακριβώς την παρουσιάζουμε, χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής. 

 

Κύριε Μουριάδη, πότε περιμένετε να μεριμνήσετε, ώστε να παραδοθεί με τις στοιχειώδεις ανέσεις η παραλία στους δημότες; Σας θυμίζουμε ότι διανύουμε την 7η Ιουνίου! 

 

Δεν μένουμε όμως μόνο στην κριτική και στη διαπίστωση της ανεπάρκειας της απερχόμενης δημοτικής αρχής. 

 

Δεσμευόμαστε ότι με σωστό προγραμματισμό όλες οι παραλίες του Δήμου Καβάλας του χρόνου θα είναι ήδη πανέτοιμες από τον Μάιο να υποδεχθούν τους Καβαλιώτες και τους επισκέπτες της περιοχής μας.