Κάθε προηγούμενο ρεκόρ σταυρών στην εκλογική περιφέρεια Καβάλας ξεπέρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

Ξεπέρασε την καλύτερη εκλογική επίδοση που είχε κατακτήσει τον Οκτώβριο του 2009 ο Μιχάλης Τιμοσίδης ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με 25.180 σταυρούς.

 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συγκέντρωσε 25.340 σταυρούς, δηλαδή το 75% από τις 34.290 ψήφους της ΝΔ στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια και αποτελεί τον βασικό νικητή των εκλογών στην περιοχή του.

 

Υπάρχουν πολλοί μάλιστα που βλέπουν και τις ποιοτικές αναλύσεις στην κατανομή των σταυρών, λαμβάνοντας υπόψιν μονοσταυρίες και διαφορές μετά των άλλων υποψηφίων, και εκτιμούν ότι χάρη στην προεκλογική στρατηγική του Υπουργού Εθνικής Άμυνας η Νέα Δημοκρατία κατέκτησε το 43,65% έναντι 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ και 11,3% του ΠΑΣΟΚ. Το ποσοστό 75% είναι το μεγαλύτερο που κατακτά υποψήφιος, εκτός από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις τρεις εκλογικές περιφέρειες που κατέβηκε, αλλά και του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Μεσσηνία.

 

Ένα επίσης ενδιαφέρον ποιοτικό στοιχείο είναι το σύνολο των σταυρών που συγκέντρωσε χθες ο κ. Παναγιωτόπουλος, συγκριτικά με το 2019. Αν και τότε ήταν πάλι πρώτος στην εκλογική περιφέρεια της Καβάλας, είχε πάρει 13,5 χιλιάδες σταυρούς, ενώ τώρα διπλασίασε τη δύναμή του.

 

Κι όπως είδαμε από το σύνθημα «Και συνεχίζουμε» που υιοθέτησε ο Υπουργός κατά την προεκλογική εκστρατεία του, έπεται ενδιαφέρουσα συνέχεια εν όψει του δευτέρου γύρου των εκλογών.

Πηγή: newsbomb.gr