Υπό επεξεργασία βρίσκεται, ακόμη, το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας το οποίο επρόκειτο να ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες αλλά ακόμη και σήμερα μπαίνουν ή βγαίνουν από αυτό διάφορες εκδηλώσεις.

 

Κύριος λόγος για την καθυστέρηση είναι… τα στενά οικονομικά δεδομένα του Δήμου Καβάλας, ο οποίος ωστόσο πρόκειται να δαπανήσει ποσό της τάξης των 80.000 ευρώ.

 

Αρχικά, οι εκδηλώσεις που υπολογίζονταν είχαν ανεβάσει το κοστολόγιο στις 130.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να «θυσιαστούν» οι συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, όπως οι Stavento και οι Imam Baildi, σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί το κόστος.

 

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ωστόσο θα έχουν πολλές μουσικές συναυλίες από τοπικά μουσικά σχήματα, διαφόρων ειδών μουσικής.

 

Στο σχεδιασμό του Δήμου Καβάλας περιλαμβάνονται εκδηλώσεις που θα γίνουν στο κέντρο της πόλης αλλά και στις συνοικίες ενώ εκδηλώσεις οργανώνονται και σε χωριά του Δήμου Καβάλας, όπως Κρηνίδες, Ζυγός, Νέα Καρβάλη, Χαλκερό κ.α.

 

Οι εκδηλώσεις, κυρίως στις συνοικίες και τα χωριά, θα γίνουν σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, οι δράσεις των οποίων θα ενταχθούν στην «ομπρέλα» των εκδηλώσεων του Δήμου, που θα τις κοινοποιήσει με ένα κοινό πρόγραμμα.

 

Στο κέντρο της Καβάλας, το επίκεντρο των εκδηλώσεων δεν θα είναι μόνο η κεντρική πλατεία αλλά θα υπάρξει επέκταση.

 

Δύο βασικές δράσεις θα αναπτυχθούν:

 

Η μία στην κεντρική πλατεία όπου θα λειτουργήσει και το παγοδρόμιο μαζί με άλλα πολλά παιχνίδια για τα παιδιά.

 

Η άλλη θα είναι στον Δημοτικό Κήπο, μπροστά από το Δημαρχείο, όπου θα στηθεί το «Χωριό Αλληλεγγύης».

 

Στις δύο περιοχές θα στηθούν ξύλινα σπιτάκια και θα υπάρχει πρόγραμμα με δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια.

 

Τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου (κυπαρισσιού) και της υπόλοιπης κεντρικής πλατείας θα αναλάβει ο διακοσμητής Αλέξανδρος Λούσιας ενώ τη σκηνογραφία των γιορτών θα αναλάβει ο αρχιτέκτονας Κώστας Πρώιος.

 

Αυτό που δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί και αποτελεί και σημείο τριβής με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης, είναι το αν τελικά στην κεντρική πλατεία και τον δημοτικό κήπο θα λειτουργήσουν ή όχι σπιτάκια και σταντς από τα οποία θα πωλούνται εμπορεύματα ή σνακς.

 

Από εκεί και πέρα, στα δημοτικά σχολεία της πόλης έχουν ήδη σταλεί οι χιονάνθρωποι που τα παιδιά θα ζωγραφίσουν για να πάρουν μέρος σε διαγωνισμό. Αντίστοιχος διαγωνισμός θα γίνει και για τα γυμνάσια τα οποία θα ζωγραφίσουν χριστουγεννιάτικα καραβάκια.

 

Οι χιονάνθρωποι και τα καραβάκια θα τοποθετηθούν πάνω σε βάσεις, σε κομβικά σημεία της πόλης, κυρίως στο κέντρο και θα αποτελέσουν βασικό κομμάτι του χριστουγεννιάτικου διακόσμου.