Το 1ο Μαθητικό Συνέδριο του Δήμου Παγγαίου Καβάλας με τίτλο: «Οι μαθητές παρουσιάζουν τις εργασίες τους από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων», διοργανώνουν η Διευθύντρια Α’/θμιας Εκπ/σης Καβάλας και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης ΠΕ 70 της 2ης και 3ης Περιφέρειας Καβάλας σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Παγγαίου.

 

Θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη Καβάλας, το διήμερο από Τετάρτη 31 Μαΐου έως και την Πέμπτη 1 Ιουνίου.

 

Βασική επιδίωξή  του αποτελεί η παρουσίαση των ομαδικών εργασιών των μαθητικών τμημάτων κυρίως της ΣΤ΄ τάξης, που εκπονηθήκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022-2023 στο πλαίσιο του μαθήματος των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων».

 

Στο Μαθητικό Συνέδριο έχει δικαίωμα συμμετοχής αντιπροσωπευτικά ένα τμήμα (κατά προτίμηση της ΣΤ΄ τάξης) από κάθε Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Παγγαίου Καβάλας, υπό την παιδαγωγική καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών τους.

 

Εισηγητές των εργασιών θα είναι εκπρόσωποι των μαθητικών τμημάτων με ταυτόχρονη παρουσία όλων των μελών της τάξης. Εκτιμάται ότι στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος 17 σχολικές μονάδες με αντίστοιχες εργασίες/παρουσιάσεις.

 

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Παγγαίου της Αντιπεριφέρειας Καβάλας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Π.Ε. Καβάλας.

Πηγή: ertnews.gr