Η Λαϊκή Συσπείρωση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θέτει κάποια ερωτήματα προς τον περιφερειάρχη ΑΜΘ για την αποπεράτωση του κυκλικού κόμβου στο Λάκκο των Μαριών Θάσου. 

 

Αναλυτικά η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει τα εξής:

 

“Στις Μαριές Θάσου, στα σύνορα της Τοπικής Κοινότητας με τα Λιμενάρια Θάσου, οι εργασίες για το υπό κατασκευή έργο του κυκλικού κόμβου – γέφυρας πάνω από το λάκκο των Μαριών παραμένουν στάσιμες. 

 

Ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο διέλυσε τη σύμβαση εξαιτίας καθυστερήσεων στις πληρωμές. 

 

Το έργο προορίζεται να συνδέσει τα Λιμενάρια με τις Μαριές παρακάμπτοντας τον παραλιακό δρόμο.

 

Η σημερινή κατάσταση, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες με την κατακόρυφη αύξηση της τουριστικής κίνησης, στερεί από το νησί μια ουσιαστική λύση για την αποσυμφόρηση της οδικής κίνησης στο βασικό οδικό άξονα, που αντιμετωπίζει ούτως ή άλλως πολλαπλά προβλήματα στην ασφαλτόστρωση, την οδοσήμανση, κλπ με σοβαρές συνέπειες στην ασφάλεια.

 

Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν αποπερατωθεί οι πτερυγότοιχοι και ο κιβωτοειδής οχετός διαμορφώνοντας προϋποθέσεις για προσωρινές παρεμβάσεις μέχρι την οριστική παράδοση του έργου.

 

Με βάση τα παραπάνω Επερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης:

 

  • Αν προτίθεται να προχωρήσει σε αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος για την ένταξη του έργου κατασκευής κυκλικού κόμβου – γέφυρας στα όρια των κοινοτήτων Μαριών και Λιμεναρίων;

 

  • Αν προτίθεται να δημοπρατήσει εκ νέου το έργο εντάσσοντάς το σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα;

 

  • Πότε μπορούν να αναμένουν οι κάτοικοι της Θάσου την αποπεράτωση του έργου;

 

  • Αν προτίθεται – μέχρι την αποπεράτωση του έργου – να προχωρήσει σε παρεμβάσεις μικρής κλίμακας ώστε να δοθεί σε κυκλοφορία το τμήμα του έργου που έχει προχωρήσει, τηρώντας όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας;”

 

Φωτογραφία: Σωτηρία Καλαϊτζή