Μαριές

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, θέτει ερωτήματα προς το δημοτικό συμβούλιο, για το θέμα του δικτύου αποχέτευσης της Παναγίας, που η κατασκευή του έγινε το 1999, όμως από τότε δεν έγινε κάποια αναβάθμιση. Επίσης ρωτά αν θα δημιουργηθεί στις Μαριές χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς υπάρχει πρόβλημα το καλοκαίρι με το θέμα αυτό, λόγω των πολλών επισκεπτών.

Στην 4η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέδειξε το ζήτημα της αποκατάστασης του Φράγματος των Μαριών στη Θάσο.

Για τα έργα που πρέπει να γίνουν στο Φράγμα και τη λιμνοδεξαμενή Μαριών, για τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν συνολικά στη Θάσο, για τον χωροταξικό σχεδιασμό και για τις επείγουσες διορθώσεις οδοστρωμάτων, κατέθεσαν τεκμηριωμένο υπόμνημα στo περιφερειακό συμβούλιο της ΑΜΘ από κοινού, η ομάδα ΘΑΣΟΣ Νερό SOS, ο Νησιωτικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Θάσου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Το Κάστρο”.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θέτει ερωτήματα προς το περιφερειακό συμβούλιο, για το φράγμα των Μαριών, αναφέροντας πως πέρασαν 8 μήνες από όταν συζητήθηκε το θέμα στο συμβούλιο και δεν έχει γίνει το παραμικρό για την αποκατάσταση του.

Στη Σκάλα Μαριών της Θάσου έγινε σήμερα Τετάρτη (09/08), κινητοποίηση σε παραλία από μέλη του “κινήματος της ελεύθερης παραλίας”.

“Η έλλειψη έργων συντήρησης και αποκατάστασης έχει οδηγήσει στο «μπάζωμα» του φράγματος στις Μαριές, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρών νεροφαγωμάτων, με μεγάλο κίνδυνο καταστροφής ολόκληρης της κατασκευής αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου. 

Ανακοίνωση για την αποκατάσταση του φράγματος στις Μαριές Θάσου εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ, η οποία θέτει ερωτήματα προς τον περιφερειάρχη για τη συντήρηση του φράγματος και αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής “δυστυχώς το φράγμα εδώ και 35 χρόνια – όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, οι ελαιουργικοί συνεταιρισμοί και άλλοι φορείς της περιοχής – έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί.”

Η Λαϊκή Συσπείρωση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θέτει κάποια ερωτήματα προς τον περιφερειάρχη ΑΜΘ για την αποπεράτωση του κυκλικού κόμβου στο Λάκκο των Μαριών Θάσου. 

Οι διοργανωτές ενημέρωσαν τους δημότες και τις δημότισσες για όλες τις πτυχές του ζητήματος και ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ να μην προχωρήσει στην κατασκευή της εγκατάστασης.

Ανοιχτή Πανθασιακή εκδήλωση ενάντια στη δημιουργία εγκατάστασης που θα συγκεντρώνει την λυματολάσπη, από όλους τους βιολογικούς του νησιού για επεξεργασία, διοργανώνουν:

Άνοιξε ο δρόμος από τα Καλύβια των Λιμεναρίων προς το χωριό και τη Σκάλα Μαριών, δίπλα από το σημείο που χτίζεται η γέφυρα.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ της Κυριακής 13 Ιουνίου στην εθνική οδό Μαριών – Λιμεναρίων στη Θάσο μετά τη σύγκρουση δυο οχημάτων. με αποτέλεσμα την ανατροπή του ενός οχήματος.

Καμία ενέργεια δεν έγινε από την Δημοτική αρχή της Θάσου για την επισκευή τω

Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί ο δρόμος Μαριών-Φράγμα Μαριών μετά τις καταστροφικές πλημμύρες τους 2019 με τα προβλήματα που ταλαιπω

Με ερώτηση του στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο πρόεδρος και βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος

Ερώτηση προ ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 14-03-2022 προς το δήμαρχο Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη κατέθεσε η δημοτική παράταξη "Δημοτική Θασιακή Κίνηση". 

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της Θάσου κυρίως των Μαριών αλλά και των Λιμεναρίων βλέποντας τα έργα που γίνονται για την γέφυρα

Την ψυχρή εισβολή της κακοκαιρίας “Διομήδης” δέχτηκε και η Θάσος με ισχυρούς ανέμους και χιονοπτώσεις που σκέπασαν με χιόνι αρκετά χωριά του νησιο

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Θάσου λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής (13/8) όταν έλαβε ειδοποίηση ότι καίγεται σπίτι στη Σκάλα Μαριών. 

 

O Πολιτιστικός Σύλλογος Μαριών «η Γέννα» τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου

 

Σήμερα 22 Μαρτίου 2021, υπογράφηκε από το Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και τον κ. Σκούρα Κωνσταντίνο, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: “ Κατασκευή γέφυρας σε αντικατάσταση ‘’ιρλανδικής διάβασης’’ επί της παλαιάς χάραξης της Εθνικής οδού Λιμεναρίων-Λιμένα”, συνολικής δαπάνης 420.501,52€

Η ανάγκη για χρηματοδότηση του έργου βελτίωσης του οδικού δικτύου μεταξύ Μαριών και Σκάλας Μαριών στη Θάσο ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του Δημάρχου Θάσου και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. 

 

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Καβάλας, μετέβη την Παρασκευή (2/10) στη Θάσο, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες μισθώσεων μηχανημάτων για την αντιμετώπιση των πλημμυρών στη νήσο Θάσο, προϋπολογισμού 327.484 ευρώ.

 

Η στάθμη του νερού, στο ρέμα των Μαριών, στη διάβαση που υπάρχει στη θέση τσιμεντάδικο, είναι επικίνδυνα υψηλή,. Παρακαλήστε να αποφύγετε την διέλευση από την συγκεκριμένη διάβαση, διότι υπάρχει κίνδυνος παράσυρσης