Ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης σε ανακοίνωση του αναφέρει πως στους 245 ζημιωθέντες των χαλαζοπτώσεων του περασμένου καλοκαιριού, ο ΕΛΓΑ θα δώσει αποζημιώσεις συνολικού ποσού περίπου 1.200.000€ την Τετάρτη (12/04).

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Πασχαλίδη αναφέρει τα εξής:

 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στους 245 ζημιωθέντες των χαλαζοπτώσεων του περασμένου καλοκαιριού, των οποίων οι αιτήσεις ήταν σε εκκρεμότητα, ότι αύριο 12 Απριλίου 2023 ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει στην καταβολή των αποζημιώσεών τους, συνολικού ποσού περίπου 1.200.000€.

 

Επίσης, μετά από σχετική πληροφόρηση που είχε ο Βουλευτής από το Υπουργείο Οικονομικών, ανακοινώνεται ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, υπέγραψε σήμερα την απόφαση σχετικά με την καταβολή του de minimis για τα επιτραπέζια σταφύλια Καβάλας για τα έτη 2020-2021.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Αναπτυξης κ.Γεώργιο Γεωργαντά, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ.Θεόδωρο Σκυλακάκη και όλους τους αρμόδιους για τη πολύτιμη συνεργασία τους.

 

Είμαι ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από την καταβολή των αποζημιώσεων τόσο προς τους ζημιωθέντες παραγωγούς όσο και προς τους αμπελοκαλλιεργητές μας, γιατί οι προσπάθειες που καταβάλλω όλο αυτό το χρονικό διάστημα ευοδώνονται. 

 

Ξέρω την αγωνία των αγροτών, μου τη μοιράζονται καθημερινά. Ευελπιστώ αυτή η ανακοίνωση να ικανοποιεί τις προσδοκίες τους».”